Kesis

Kesis on Varsinais-Suomen suurin monipuolinen liikuntaleirikokonaisuus, joka järjestetään vuosittain viikolla 24 Sauvon Ahtelassa. Vahvat perinteet omaava Kesis on uudistanut matkan varrella ilmettään. Kesis haluaa kehittyä ja kehittää leiritoimintaa koko ajan laadukkaammaksi, monipuolisemmaksi sekä turvallisemmaksi.

Kesis on vajaan tuhannen leiriläisen kokonaisuus, joka liikuttaa kaikkia 7-14-vuotiaista lapsista perheisiin asti. Kesistä ei voi verrata mihinkään - se kannattaa kokea itse. Klikkaa alla olevista leirikokonaisuuksista itseäsi kiinnostava vaihtoehto, niin saat lisätietoa eri leireistä Kesiksellä.

Leirin teemana on Suomi 100 vuotta Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä, joka tulee vahvasti näkymään myös leirillämme. Yhdessä teemme Kesis-leirin!

LiikUnnallista leirin odotusta kaikille.  Leirin ajankohtaan 13.-16.6.2017 kannattaa laittaa merkintä ”Kesis 2017” vkon 24 kohdalle!

Kesiksen leiriopas 2016

PDF-tiedostoKesiksen leiriopas 2016 (1.3 MB)

Kesiksen varustelista

PDF-tiedostoVarustelista 2016 (177 kB)

Kesis-esite 2016

PDF-tiedostoLiikU_Kesis-esite_2016.pdf (420 kB)

 

Katso Kesiksen leirivideot: 

 

Leirikokonaisuudet

Perheleirillä 4-7-vuotiaat  pääsevät kokemaan huikean liikuntaseikkailun osana isoa Kesis-leiriä. Pienet leiriläiset pääsevät tutustumaan liikuntalajeihin, nukkumaan yötä teltassa ja kokemaan suurleirin tunnelmaa yhdessä isän, äidin, kummin tai isovanhemman kanssa.

Lajipaketit 7-14-vuotiaille (13.-16.6.2017) tarjoavat monipuolisen leirin. Leiriläinen valitsee oma lajipakettinsa eri vaihtoehdosta iän ja oman mielenkiinnon perusteella. Lajitoimintojen lisäksi luvassa on oikeaa leirielämää, telttailua (oma teltta tai paikka kaverin teltassa), uusia kavereita ja paljon muuta mukavaa. Kesiksen lajipakettileiri on kaikille avoin - erityistä tukea tarvitsevat lapset liikkuvat muiden mukana oman avustajan kanssa.

Kesis Nuorisoleiri on 12-15-vuotiaille tarkoitettu leiri, jossa on monipuolisesti lajitutustumisia ja hauskaa yhdessäoloa. Nuorisoleirillä käydään läpi eri liikuntalajeja ja muita tärkeitä asioita, jotka nuoria kiinnostavat. Tarkoituksena on viettää kiva leiriviikko samanhenkisten nuorten kanssa liikkuen ja elämyksiä hakien. Nuorisoleirillä on omat ohjaajat, jotka vetävät myös suuren osan lajeista. Maksimi osallistujamäärä on 25 henkilöä.

Ohjaajaleiri 14-16-vuotiaille tarjoaa mahdollisuuden kartuttaa ohjaajataitojaan omassa leiriosuudessaan. Ohjaamisen lisäksi vauhtia ja vaaratonta huvittelua. Ohjaajaleiri starttaa päivää ennen lajipakettileirin alkua (12.-16.6.2017). 

 Yli 16-vuotiailla (12.-16.6.2017) on mahdollisuus hakea leiriohjaajaksi. Vuosittain LiikUn leireillä toimii lähes 500 nuorta ohjaajana. Kotiinviemisinä ohjaajilla on tukku uusia kavereita, huikeita kokemuksia ja ohjaajatodistuksen kautta kenties ne elintärkeät lisäpisteet opiskelupaikkaa haettaessa.

Lisätietoja: Sofia Kylä-Lassila / LiikU 040 9000 847  etunimi.sukunimi(at)liiku.fi

Kuntayhteistyö

Kuntayhteistyössä mukana olevat kunnat ovat; Aura, Humppila, Marttila, Oripää, Pöytyä ja Ypäjä. Humppila tulee mukaan uutena kuntana 2016. Kuntayhteistyön kautta lapsi kokee leirin samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Yksikään laji tai tapahtumapiste ei jää kokematta. Leirillä on mukana oman kunnan tutut ohjaajat. Kunta osallistuu leiriläisten leirikustannuksiin tarjoamalla maksutta leirikuljetuksen leiripaikalle ja takaisin. Kuntapakettilaiset ilmoittautuvat LiikUn nettisivujen kautta lajipaketit-osiosta. 

Kuntayhteistyöstä voit kysyä lisää oman kuntasi liikunta- tai vapaa-aikatoimesta:

 • Aura: Vapaa-aikasihteeri Marjaana Tamminen 050 554 9746  
 • Humppila: Nuoriso-ohjaaja Sofia Vuorinen 050 362 9166
 • Marttila: Vapaa-aikasihteeri Kirsti Keskitalo (02) 4844 9410
 • Oripää: Vapaa-aikaohjaaja Elina Partanen 040-197 7293
 • Pöytyä: Liikuntasihteeri Markus Salo 0400 547 583
 • Ypäjä: Nuoriso-ohjaaja Maija Kemppainen 050-5747732

Kesis pähkinänkuoressa:

 • Leirin järjestäjää Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Sauvon Ahtelassa
 • Kesiksellä lähes 30 eri liikuntalajin ja leiriaktiviteetin lisäksi leiriläiset pääsevät kokemaan telttasaunan lempeät löylyt, leiridiskon kihelmöivän tunnelman, kenties elämänsä ensimmäisen yön teltassa ja paljon muuta. 
 • Kesiksellä lapset ovat tärkeimpiä ja siitä ei tingitä!
 • Leiriosuudet alkavat täyttyä paljon ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Ole siis ajoissa, mikäli mielit mukaan kesän huippuleirille!
 • Kesiksellä on vuosien mittaan leireillyt kymmeniä tuhansia leiriläisiä!
 • Vuonna 2013 Kesis juhli 20-vuotis synttäreitä.

YHTEISTYÖSSÄ: