Haastepyöräily starttaa vappuna poikkeusoloissa

Mobiilisovellus korvaa laatikkokirjauset

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna 31 kunnan alueella, mutta koronavirusepidemian johdosta laatikkokirjaus ei ole käytössä tänä vuonna. Huhtikuun ajan on voinut kokeilla Haastepyöräilyn mobiilikirjausta, joka toimii netissä ja älykännykässä samalla pohjalla. Mobiilisovellus on ilmainen sovellus,

joka kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa.

  • Mobiilisovelluksesta on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen palvelu, jota voi käyttää kaikenikäiset henkilöt. Ensimmäisellä kerralla kirjataan omat tiedot. Tämän jälkeen Haastepyöräily-kuvakkeen voi tallentaa puhelimen näytölle tai tietokoneen pikalinkkiin, josta pääsee tekemään jatkossa kirjaukset helposti ja nopeasti, opastaa LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo

Kannattaa myös seurata oman kunnan Haastepyöräilyohjeita. Osassa kunnissa on käytössä pyöräilypassi tai -kortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena.

Poikkeustilassakin tarvitaan liikuntaa ja ulkoilua

Koronavirusepidemian takia on erittäin tärkeää huomioida viranomaisten suositukset ja määräykset. Suositusten mukaan liikkumista ja ulkoilua ei ole kielletty ja ne on sallittu myös riskiryhmään kuuluville. Mutta on hyvä seurata viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita, kuten muistetaan hygienia, vältetään lähikontakteja ja väkijoukkoja, sekä pyöräilyä on hyvä suosia yksin tai oman perheesi kanssa.

  • Poikkeustilasta huolimatta jokainen ihminen tarvitsee liikuntaa. Liikunta kehittää fyysistä hyvinvointia ja ulkoilu auttaa henkiseen hyvinvointiin, kuten rentoutumiseen ja mielialan nousuun. Pyöräillessä saakin liikunnan ja ulkoilun hyödyt helposti, kertoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Haastepyöräily -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa 1.5.-21.6. ja joissakin kunnissa kampanja jatkuu syksyyn asti. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Ajankohtaista