Haastepyöräily kampanja starttasi vappuna!

Haastepyöräilykampanjan isoin uudistus on mobiilikirjaus, joka tulee kirjausvihkoon kirjauksen ja nettikirjauksen rinnalle. Vuoden 2018 teemana on Liiku luonnossa – pyöräile maastossa.

Tämän vuoden Haastepyöräilyyn on ilmoittautunut 29 kuntaa Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta. Vapusta juhannukseen ajoittuva haastepyöräily on perinteikäs pyöräilykampanja alueellamme, jossa halukkaat kunnat jatkavat kampanjaa aina elokuun loppuun asti. Koulu- ja työmatkapyöräily sekä harrastepyöräily ovat edelleen tärkeä osa Haastepyöräilyä, mutta tämän vuoden teemana on Liiku luonnossa – pyöräile maastossa.

  • Lounais-Suomi tarjoaa monipuoliset puitteet maasto- ja retkipyöräilyyn. Varsinkin maastopyöräily on nostanut suosiota ja uusia maastopyöräilyreittejä löytyy ympäri aluettamme, toteaa LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Mobiilikirjaus kirjausvihkon ja nettikirjauksen rinnalle

Haastepyöräilyn isona uudistuksena on mobiilikirjaus, jolla tavoitellaan nuoria ja nuoria aikuisia mukaan kampanjaan, sekä mobiilisovellus toivottavasti myös helpottaa ja lisää kirjausten tekemistä kaiken ikäisillä. Mobiilisovelluksen voi tallentaa kännykkään ja Haastepyöräilykuvakkeen voi ottaa työpöydälle, josta saa helposti ja nopeasti tehtyä kirjauksen. Jokaisessa Haastepyöräilykunnassa on myös perinteiset kirjauslaatikot, joiden kirjausvihkoon pyöräilijät voivat merkitä tietonsa ja suorituksensa. Yhteen laatikkokirjaukseen oikeuttava pyöräilymatka on 10 km, mutta netti- ja mobiilikirjaukseen voi kirjata muunkin pyöräilemänsä matkan.

  • Eli jos matkan varrella ei ole yhtään kirjauslaatikkoa tai pyörälenkillä ei halua pysähtyä kirjauslaatikoilla, niin lenkin jälkeen on mahdollisuus kirjata suoritus oman kunnan tuloksiin helposti Haastepyöräilysivujen kautta tai suoraan mobiilisovellukseen, kertoo Juha Koskelo.

Kaikkien kuntien eri kirjausjärjestelmillä tehdyt tulokset kerätään yhteen ja ilmoitetaan nettisivullamme kampanjan päätyttyä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Ajankohtaista