Yli 1,4 miljoonaa Haastepyöräilykilometriä

Tämän vuoden Haastepyöräily kampanjassa poljettiin 1 405 016 pyöräilykilometriä, joka on lähes 500 000 km enemmän kuin viimevuonna. Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiilikirjauksina, mutta myös pyöräilykortteja ja kirjausvihkoja oli käytössä osassa kunnissa. Vapusta juhannukseen järjestettävässä perinteisessä Haastepyöräily -kampanjassa on mukana 33 kuntaa, jotka kisailivat kolmessa eri sarjassa. Tulokset ja sijoituksen määrää poljetut kilometrit suhteutettuna kaupungin / kunnan asukaslukuun. Haastepyöräily kampanjassa alle 5000 asukkaan sarjan voitti Karvia, yli 5000 asukkaan sarjan Huittinen ja yli 10 000 asukkaan sarjan Eura.

Mobiilisovellus on ympärivuotinen

Maksuttoman mobiilisovelluksen voi hakea sovelluskaupasta ja ladata kännykkään, tablettiin tai kirjaukset voi tehdä tietokoneen kauttakin. Sovellus sopii kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille ja sinne voi kirjata minkä pituisen pyöräilymatkan, joka jää ylös omaan historiaan. Haastepyöräilyn nettisivulla oleva kuntaranking laskuri toimii vuoden loppuun asti ja syksylläkin on erilaisia pyöräily tapahtumia, jossa Haastepyöräily mobiilisovellus toimii kirjausalustana.

 

  • Ihmiset ovat löytäneet hienosti mobiilisovelluksen ja siitä olemme saaneet vain positiivista palautetta. Helposti ja nopeasti tehtävä pyöräilykirjaus on ollut yksi mobiilin vahvuus ja sitä osaa käyttää niin nuoret kuin vanhemmatkin pyöräilijät, toteaa LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

 

Palkinnot

Kaikkien kuntien eri kirjausjärjestelmillä tehdyt tulokset kerätään yhteen ja ilmoitetaan nettisivullamme kampanjan päätyttyä. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

 

Tarkemmat kampanjan tiedot löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Ajankohtaista