Huikeeta menoa seikkailupuistossa!

Yyterin uusi seikkailupuisto Huikee sopii kenelle tahansa, joka kykenee kiipeämään tikkaita. Radat tarjoavat sopivasti sekä fyysistä että älyllistä haastetta.

Pekko-Joonas Rantamäki

Asuuko sinussa sisäinen seikkailija? Oletko aina halunnut hypätä toimintaelokuvien ja videopelien sankareiden saappaisiin ja edetä ketterästi haastavassa maastossa?

Nyt siihen on mahdollisuus Porissa, kun uusi seikkailupuisto Huikee ottaa asiakkaita vastaan Yyteri Beach –lomakeskuksen yhteydessä 29. huhtikuuta alkaen.

Puitteet ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa, mutta viimeiset viikot ennen avajaisia ovat yrittäjille aina kiireisiä.

  • Todella innoissamme tässä ollaan, mutta päivistä loppuu tunnit kesken, toteaa Ekku Lehtonen.

Hän pyörittää puistoa yhdessä veljensä Tino Lehtosen sekä isänsä ja setänsä kanssa.

Kiiveten, liukuen
ja tasapainoillen

Seikkailupuistoa on jo ehditty testata pienillä tilausryhmillä, ja kaikki on Lehtosten mukaan sujunut hienosti.

  • Täällä on ollut hyvä skaala porukkaa lapsista synttäri- ja polttariporukoihin. Kaikki on toiminut ja hauskaa on ollut. Moni on ylittänyt täällä jo korkean paikan kammonsakin, Ekku ja Tino Lehtonen kertovat.

Huikee koostuu köysiradoista, jotka on rakennettu puihin 3–13 metrin korkeuteen. Kokonaisuudessaan rata on lähes 1,5 kilometriä pitkä. Radalla on 84 erilaista haastetta ja sillä kuljetaan kiiveten, liukuen tai tasapainoillen puiden välillä erilaisia esteitä ylittäen.

Seikkailupuistosta löytyy kolme vihreää, eli helppoa, kolme sinistä, eli keskitasoista, ja yksi musta, eli vaikea rata. Lehtosten mukaan siniset ja vihreät radat sopivat kenelle tahansa peruskuntoiselle ihmiselle, joka kykenee kiipeämään tikkaita.

  • Musta rata on jo selkeästi vaativa, eikä sinne päästetä ihan kaikkia. Pitää todistaa osaavansa kiivetä, Ekku Lehtonen huomauttaa.

Turvallisuudesta huolehtivat koulutettu henkilökunta sekä seikkailijoille puettavat turvavarusteet. Sopivasti haastetta löytyy helpommiltakin radoilta.

  • Ensimmäiset tasot eivät vaadi voimaa, vaan enemmänkin tasapainoa. Kyllä siinä silti lämmin tulee, ja radat vaativat myös älyä esteiden ratkaisemiseen.

Seikkailu
loman keskelle

Lehtosten alkuperäinen ajatus oli kehittää koko lomakeskuksen aluetta, josta löytyy jo majoitus- ja ravintolapalveluita. He uskovat, että moni yhdistää seikkailukokemuksen mielellään esimerkiksi viikonloppulomaan Yyterissä.

  • Toukokuulle on jo varattu muun muassa tykypäiviä ja luokkaretkiä. Hyvältä näyttää, Ekku Lehtonen kertoo.

Kuvateksti: Tino ja Ekku Lehtonen odottavat jo innolla vappua ja Huikeen avajaisia, vaikka valmistelutöitä yrittäjillä vielä riittää.

https://seikkailupuistohuikee.fi/