Mikä on Kesis-kummi?

Kesis-kummi on yritys tai henkilö, joka taloudellisesti mahdollistaa osallistumisen Kesis-leiriin niille lapsille tai nuorille, joiden perheillä ei ole tarjota tätä mahdollisuutta. Kummitoiminnan avulla kummilapsi saa leirielämyksen, kokee kuuluvansa joukkoon, saa kavereita ja voi löytää elämänmittaisen liikuntaharrastuksen.

Miksi lähtisin Kesis-kummiksi?

Lasten ja nuorten liikkuminen on tärkeää LiikUlle, ja niin on myös monelle muulle. LiikU järjestää leirejä voittoa tavoittelematta, vapaaehtoisten leiriohjaajien avulla, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsisi kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja. Emme tee työtä kuitenkaan yksin.

Jotkut pystyvät tarjoamaan aikaansa vapaaehtoistoimijoina, toisilla on mahdollisuus tarjota taloudellista tukea. Auttamalla saa hyvän mielen sekä itselle, yrityksen henkilökunnalle että lapselle, joka saa iloisen, liikunnallisen kesälomakokemuksen.

Mihin Kesis-kummi sitoutuu?

Kesis-kummi sitoutuu ostamaan ilmoittamansa määrän leiripaikkoja LiikUn Kesis-leiriltä. Leiripaikat lahjoitetaan 7–16-vuotiaille kummilapsille. Kummi valitsee itse, ketkä leiripaikat voivat käyttää. Leiripaikkoja ei voi lahjoittaa omille tai yrityksen työntekijöiden lapsille. Leiripaikat laskutetaan Kummilta ennen leirin alkua. LiikU huolehtii kaikesta yhteydenpidosta leiriläisiin, ohjeistaa varusteista ja tulosta leirille. Kummin tehtävänä on maksaa leirimaksu ja valita kummileiriläiset.

Mitä Kesis-kummi saa?

Lahjoituksensa vastineeksi Kesis-kummi saa ennen kaikkea hyvän mielen siitä, että on mahdollistanut lapsille leirille osallistumisen. Emme tarjoa yritykselle mainospaikkoja tai näkyvyyttä leirillä, vaan kyse on hyväntekeväisyydestä. Yritys saa mielellään kertoa muille olevansa Kesis-kummi ja kannustaa muita yrityksiä mukaan. Leiripaikan vastaanottavalla perheellä ei ole velvollisuuksia Kummia kohtaan, mutta kannustamme lapsia kertomaan, millaista leirillä oli. Leirin tapahtumia voi seurata Kesiksen SoMe-kanavien kautta ja vierailupäivänä leirille voi tulla käymään.

Mistä tiedän, että lahjoitukseni menee hyvään tarkoitukseen?

Lahjoitetut varat käytetään kokonaisuudessaan yrityksen valitsemien kummilasten leiripaikan maksuun. Leiritoiminnalla ei tehdä voittoa. Leiripaikan saajat eli kummilapset yritys voi valita esimerkiksi yrityksen sosiaalisen median kautta. On aina mahdollista, että joku käyttää tilaisuutta väärin, mutta useimmiten apua pyytävät vain sitä tarvitsevat. Lapsi iloitsee leiripaikastaan varmasti joka tapauksessa.

Mikä LiikU on?

LiikU eli Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka visio on ”liikunta elämäntavaksi”. LiikUn jäseniä ovat alueen urheiluseurat. Kesis-leiri on vuodesta 1994 järjestetty kaikille avoin, monipuolinen liikuntaleiri Sauvon Ahtelassa. Leirin tarkoitus on tutustuttaa lapset ja nuoret erilaisiin liikuntamuotoihin ja näin ohjata heidät liikunnan pariin.

Viimeisimmän Move-mittauksen mukaan 40 prosentilla Varsinais-Suomen 5. ja 8. luokan oppilaista fyysinen toimintakyky voi aiheuttaa haasteita arjen jaksamiseen. Joten tekemistä vielä riittää!

Miten pääsen mukaan?

Kesis-kummiksi pääset täyttämällä Kesis-kummin hakemuksen

Katso miksi Teemu Johansson (Teemu Tiimi Oy) alkoi Kesis-kummiksi

Kesis-kummi Teemu Johansson: ”Tulee vaan niin hyvä mieli” (linkki artikkeliin)