Vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi

Kesis 2023 järjestetään 12.-16.6.2023

Leiriohjaajaksi on tervetullut jokainen, jolle lasten ja nuorten hyvinvointi on tärkeää!

"Ihminen on luotu toista ihmistä varten. Kun auttaa toista, silloin auttaa myös itseään." Vapaaehtoisena leiriohjaajana toimiminen on työtä, jolla on valtava merkitys. Annat itsestäsi paljon, mutta näet työsi panoksen konkreettisesti katsoessasi iloisia leiriläisiä.

"Tärkeintä mitä sinulla on, on aikasi. Ja sinä päätät miten aikasi käytät." Leiritoiminta on mahtava väylä tavata uusia ihmisiä, päästä sisälle mielettömään leiriyhteisöön. Sinä voit tuoda toimintaan sen, mikä on sinun vahvinta osaamistasi tai juuri päinvastoin, tulla tekemään jotain aivan muuta kuin mitä olet ennen tehnyt. Merkityksellinen tekeminen on omalle hyvinvoinnille paljon enemmän kuin pelkkä olotila "onnellinen."

Toimiva leiri tarvitsee monenlaisia tekijöitä (esim. huolto, turva, keittiö, ensiapu, viestintä, kioski, lajipakettijohtajat, leirivaarit ja muorit). Kesiksen kaikki leiriohjaajat tekevät vapaaehtoistyötä, koska se on palkitsevaa. Se ei kartuta tilipussia, mutta toisaalta leiriviikon aikana ei myöskään kuluja tule, koska leiriohjaajat nauttivat leirielämän täyshoidosta leirivaatteiden ja aamusta iltaan pelaavan ruokahuollon kautta. Monella leiriohjaajalla on omia lapsia/kummilapsia leirillä mukana leiriläisenä. Kuka tahansa voi tulla mukaan vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi, jolloin lapset/kummilapset pääsevät leirille mukaan erityisehdoin.

Kesis 2022 kokosi yhteen kymmeniä vapaaehtoisia. Monet nuoret tulevat leirille lasten ryhmänohjaajaksi kerryttääkseen työkokemusta, josta on valttia niin opiskelu- kuin työpaikkoja haettaessa. Osa kerryttää opintopisteitä/kursseja koulua varten (esim. nuoriso-, liikunta-, sosiaalialan opinnot). Leiristä saa työtodistuksen.

Edellytykset vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi ryhtymisestä
Leiriohjaajilta edellytämme 17 vuoden ikää, kiinnostusta lasten ja nuorten liikunnasta, aktiivisuutta, yhteistyökykyä sekä reipasta asennetta. Pääasia on, että suhtaudut myönteisesti lasten ja nuorten liikunnallisen elämäntavan löytämiseen, olet kannustava ja tulet toimeen ihmisten kanssa. Vaikka työ on vapaaehtoista, on siihen asennoiduttava kuin mihin tahansa työhön ja hoidettava se täydellä panoksella. Leiriohjaajana olet leiripaikalla eli Sauvon Ahtelassa koko leirin ajan.

Tervetuloa huikeaan joukkoon! Tästä pääset tekemään leiriohjaajan hakemuksen


Löydä lisää sisältöä samoista aiheista