Leiriohjaajaksi

Kesis 2022 leiriviikkoa vietetään Sauvon Ahtelassa 13.-17.6.2022.

Leiriohjaajien haku Kesis 2022 leirille avataan tammikuussa 2022.

Aktiivilomalle omien lasten kanssa? Keräämään työkokemusta nuoriso- ja liikunta-alalle? Hankkimaan opintopisteitä opiskeluihin? Muuten vaan halukas olemaan mukana tekemässä tärkeää työtä lasten ja nuorten hyväksi?

Hae mukaan leiriohjaajaksi Kesis-leirille. Pääset tutustumaan erilaisiin liikuntalajeihin ja kokemaan aitoa leirielämän tunnelmaa. Kun on toiminut ohjaajana noin 800 henkilön liikuntaleirillä, on varmasti riittävästi työkaluja ja valmiuksia liikuttaa lapsia myös muissa tehtävissä. Osaavien vapaaehtoisohjaajien avulla varmistamme hienon elämyksen leiriläisille. Panoksesi lasten ja nuorten liikunnan sekä hyvinvoinnin edistämiseksi on tärkeää!

Leiritoimintamme tunnetaan siitä, että järjestelyt sujuvat hyvin ja palvelu on ystävällistä sekä ammattitaitoista. Siitä pitävät huolen ensisijaisesti osaava leirin johto ja noin 150 vapaaehtoistoimijaa. Moni on ollut mukana jo useita vuosia, mikä kertoo omalta osaltaan loistavasta yhteishengestä.

Leiri kestää vapaaehtoistoimijoilla yhden päivän enemmän kuin leiriläisillä ja työtä riittää sekä ennen että jälkeen leirin, joten kestävyyttä ja pitkää pinnaa aina välillä tarvitaan. :) Toivomme, että lähdettyäsi mukaan olet valmis antamaan täyden työpanoksesi ja sydämesi leirin onnistumiseksi.

Tehtävät
Leiriohjaajaksi lukeutuu jokainen leirillä oman työpanoksena antava aikuinen tai nuori. Leiriohjaajien kirjo on laaja ryhmänohjaajasta lajijohtajaan, huollosta ensiapuun ja turvaryhmästä tiedottajaan, keittiötä unohtamatta. Jokaisessa tehtävässä on vastuuhenkilö (päällikkö), joka vastaa ryhmäkohtaisesta koulutuksesta ja perehdyttämisestä. Lisäksi ennen leiriä järjestetään kaikille leiriohjaajille koulutustilaisuuksia, joissa käydään läpi leiri kokonaisuudessaan. Leirin onnistumisessa jokaisella leiriohjaajalla on oma tärkeä roolinsa.

Edellytykset
Leiriohjaajilta edellytämme 17 vuoden ikää (2004 tai vanhemmat), kiinnostusta lasten ja nuorten liikunnasta, aktiivisuutta, yhteistyökykyä sekä reipasta asennetta. Pääasia on, että suhtaudut myönteisesti lasten ja nuorten liikunnallisen elämäntavan löytämiseen, olet kannustava ja tulet toimeen ihmisten kanssa. Vaikka työ on vapaaehtoista, on siihen asennoiduttava kuin mihin tahansa työhön ja hoidettava se täydellä panoksella.

Edut
On hieno huomata, kuinka ohjaajat nuorista vanhoihin solmivat ystävyyssuhteita, jotka eivät pääty leirin viimeisenä päivänä. Leiriohjaajien kesken nähdään pitkin vuotta. Välillä käydään katsomassa lätkää, toisinaan keilaamassa, joskus risteilyllä...  Leirin jälkeen jää mahtavat ja ainutlaatuiset kokemukset mukanaolosta Varsinais-Suomen suurimmalla liikuntaleirillä sekä todistus vapaaehtoistyöstä.

Leiriohjaajat saavat meiltä paitsi ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä mahtavalla liikuntaleirillä, leiripaidan, leiriohjaajakoulutuksia, ruoan 4 kertaa päivässä sekä todistuksen vapaaehtoistyöstä. Leirin jälkeen järjestetään myös palaute&kiitos -tilaisuus, jossa työstetään mennyttä leiriä sekä rentoudutaan hyvässä seurassa.