Leiriohjaajaksi

Kesis 2022 leiriviikkoa vietettiin Sauvon Ahtelassa 13.-17.6.2022. Kiitos kaikille leiriohjaajille, jotka olette mukana mahdollistamassa vuoden 2022 Kesis-leiriä! Ilman teitä ei olisi Kesistä!

Leiriohjaajaksi on tervetullut jokainen, joka haluaa olla mukana lasten liikunnan edistämistyössä.

Kesis 2022 kokosi yhteen kymmeniä vapaaehtoisia. Monet nuoret tulevat leirille lasten ryhmänohjaajaksi kerryttääkseen työkokemusta, josta on valttia niin opiskelu- kuin työpaikkoja haettaessa. Osa kerryttää opintopisteitä/kursseja koulua varten (esim. nuoriso-, liikunta-, sosiaalialan opinnot). Leiristä saa työtodistuksen.

Toimiva leiri tarvitsee monenlaisia tekijöitä ryhmänohjaajien lisäksi (esim. huolto, turva, ensiapu, viestintä, kioski, lajipakettijohtajat, leirivaarit ja muorit). Kesiksen kaikki leiriohjaajat tekevät vapaaehtoistyötä, koska se on palkitsevaa työtä. Se ei kartuta tilipussia, mutta toisaalta leiriviikon aikana ei myöskään kuluja tule, koska leiriohjaajat nauttivat leirielämän täyshoidosta leirivaatteiden ja aamusta iltaan pelaavan ruokahuollon kautta. Monella leiriohjaajalla on omia lapsia/kummilapsia leirillä mukana leiriläisenä. Kuka tahansa voi tulla mukaan leiriohjaajaksi, jolloin lapset/kummilapset pääsevät leirille mukaan erityisehdoin.

Edellytykset leiriohjaajaksi ryhtymisestä
Leiriohjaajilta edellytämme 17 vuoden ikää, kiinnostusta lasten ja nuorten liikunnasta, aktiivisuutta, yhteistyökykyä sekä reipasta asennetta. Pääasia on, että suhtaudut myönteisesti lasten ja nuorten liikunnallisen elämäntavan löytämiseen, olet kannustava ja tulet toimeen ihmisten kanssa. Vaikka työ on vapaaehtoista, on siihen asennoiduttava kuin mihin tahansa työhön ja hoidettava se täydellä panoksella.