Kesiksen maskotti Kille

Koronan tuoman pitkän leiritauon jälkeen Kesis 2022 teemaksi muovautui Iloa Liikkeellä! Iloa haluttiin olevan liikkeellä monessa eri leirihetkessä. ...siitä se ajatus sitten lähti...

.. ja lopulta syntyi leirin oma ihana maskotti! Kesiksen maskotin on suunnitellut alusta loppuun asti Kaisa Kantola. Kaisa teki maskotin viimeisenä päättötyönään keväällä 2022, jonka jälkeen hän valmistui mittatilausompelijaksi Turun Ammatti-instituutista. 

"Olen Kaisa Kantola, syntyperäinen turkulainen. Vaatteiden valmistus ja ompelu yleensä ovat minulle verrattain uusia intohimon kohteita. Siitä huolimatta tunnen löytäneeni parhaan ammatin itselleni, ja olin hyvin ylpeä saadessani tutkintotodistuksen käteeni. 

Viimeinen näyttötyöni oli maskottipuvun suunnittelu ja toteutus LiikUlle. Tämä projekti oli suurin, hauskin ja haastavin koko opintojeni aikana. Jouduin tekemään paljon taustatyötä  suunnitteluvaiheessa, koska en ollut aikaisemmin tehnyt mitään vastaavaa. Halusin luoda maskotin, joka edustaisi kaikkea sitä, mitä LiikU toiminnallaan edistää. Urheilun ja liikkumisen iloa ja uusien lajien löytämisen riemua. Jokaisen oman liikunnallisen polun arvostusta. Aesopoksen tarinassa "Jänis ja kilpikonna" opetuksena on se, ettei nopein aina voita kisaa. Tärkeintä on parhaansa tekeminen ja periksantamattomuus. Näitä asioita halusin tuoda maskotin kautta ilmi. 

Itselleni tämä projekti antoi valtavasti. Sain käyttää luovuutta, oppia uusia tekniikoita ja yhdistää niitä aiempaan osaamiseeni. Olen hyvin iloinen ja kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden toteuttaa tämän projektin, sillä se poikkeaa paljon kaikesta mitä työelämässä yleensä teen. Turun Ompelimossa, johon olen nyt valmistumisen jälkeen siirtynyt vakituisesti, teemme lähinnä perinteisempää ompelutyötä. Mutta voin sanoa, että nyt myös maskottipukujen toteutus on  meillä mahdollista!"

Kiitos Kaisalle maskottikaksosten tekemisestä! Kyllä, niitähän siis on kaksi! Kesiksen Kille ja Pitkiksen Osmo, liikkuvaiset kilpparikaksoset!

Kille sai nimen leirillä - lapset saivat laittaa nimiehdotuksia pitkin leiriviikkoa maskotin nimiboxiin ja sitä kautta nimeksi valikoitui Kille.  Nimi paljastettiin leirin päättäjäisissä, arvovaltaisen leiriyleisön edessä!