Päivittäisen liikkumisen suositukset
Kaikille 7-17 -vuotialle suositellaan monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikuntaa vähintään tunti päivässä. Lisäksi vähintään kolmena päivänä viikossa tulisi tehdä lihasvoimaa ja luustoa vahvistavaa liikkumista sekä teholtaan rasittavaa kestävyystyyppistä liikuntaa.

Monipuolinen liikkuminen tukee liikuntataitojen (kuten juokseminen, hyppääminen, kieriminen) kehittymistä ja vaikuttaa aivojen kehittymiseen. Fyysisen kunnon lisäksi liikuntaharrastus tukee oppimista, lapsen itsetuntoa ja sosiaalisuutta. Harrastaminen ja mm. liikuntaleireily kasvattavat ryhmä- ja yhteistyötaitoja, opettavat erilaisten tunteiden käsittelyä sekä kykyä huolehtia itsestä ja omista tavaroista.

Arkiliikunta kunniaan
Päivittäiseen liikkumiseen ei tarvita kilpailuhenkeä tai suuria tavoitteita. Arkiliikkuminen kuten pihaleikit, kävellen tai pyörällä kuljetut matkat kohentavat lapsen tai nuoren kuntoa ihan huomaamatta. Lasten liikunta on leikkiä, jossa tärkeintä ovat liikunnan ilo ja riemu. Liikuntasuosituksia kohti voi edetä pienin palasin, kerralla ei tarvitse tuntia huhkia - pienistä palasista voi koostua pitkäkin aikajana, jolla on suuri merkitys lapsen hyvinvointia tarkasteltaessa. Aikuinen on lapsen liikunnan tärkein mahdollistaja. Aikuisen vastuulla on huolehtia siitä, että lapsi saa liikkua jokaisena päivänä.

Kilpaileminen kiehtoo ja kehittää lasta
Lähes puolet 7-18-vuotiaista harrastaa liikuntaa urheiluseurassa. Urheiluseurassa lapsi ja nuori voi kehittää lahjakkuuttaan ja fyysistä kuntoaan sekä oppia uusia taitoja asiantuntevassa ohjauksessa. Lasten kilpaurheilun lähtökohtana tulee olla lapsi. Lapsella on oikeus urheilla oman innostuksensa ja omien tavoitteidensa mukaisesti. Voittaminen, häviäminen ja tosissaan tekeminen kuuluvat lasten urheiluun. Sen sijaan ulkoa asetetut suorituspaineet ja menestymisen vaatimukset eivät siihen kuulu.

Ilo, jonka liikkuminen tuottaa, auttaa liikkumistottumusten ja harrastusten löytämisessä. Turvallinen ja yhdenvertaisesti saavutettava päivittäinen liikkuminen kuuluu kaikille lapsille ja nuorille.