Liikkuva koulu työ jatkuu poikkeusoloissakin!

 

 

Vallitseva tilanne aiheuttaa meissä kaikissa paljon huolta ja päänvaivaa -eikä suotta. Kuitenkin liikkuminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat merkittävät asiat meille jokaiselle, varsinkin lapsille ja nuorille.

LiikU on räätälöinyt koulutukset ja tapahtumat THL:n ohjeistuksia noudattaen sellaisiksi, että osallistujien on turvallista niihin osallistua. Tämä näkyy mm. tilavalinnoissa (väljyys/etäisyydet), hygieniassa ja tilaisuuksissa käytettävissä välinevalinnoissa sekä sisällöissä. Koulutuksia voidaan järjestää myös ulkona.

Lounais-Suomen peruskouluissa on tehty loistavaa Liikkuva koulu -kehittämistyötä jo useiden vuosien ajan. Hankekauden päätyttyä koulut ja Liikkuva koulu toiminta saattoivat kuitenkin muuttaa suuntaansa. Osa kouluista on jatkanut kehittämistyötä/pitänyt toimivat Liikkuva koulu käytännöt ym mukana kouluarjessa/osassa kouluista Liikkuva koulu toiminta on vähentynyt tai peräti loppunut kokonaan. Näin ollen koulujen tarpeet ovat hyvin erilaiset.

Työ jatkuu! LiikUlta on edelleen saatavilla tukea (mentorointia, työpajoja sekä koulutuksia ja toiminnallisia vanhempainiltoja. Uusimpana koulutuskokonaisuutena Hyvinvoinnin vuosikello -työpaja, tavoitteena on tukea koulujen aktiivisen toimintakulttuurin vakiintumista ja pitkäjänteistä kehittämistyötä.

Työpaja tarjoaa konkreettisia keinoja sekä tukea jäsentää Liikkuva koulu -toimintaa osaksi koulun arkea. Työpajaan osallistuvat koulun henkilökunta ja oppilasedustus. Työpaja on maksuton.

Lue lisää tämän linkin kautta