Maskulaiset seurat palkittiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa mallikkaasta koulu-seura-yhteistyöstä

Maine ja kunnia mallikkaasta koulu-seura-yhteistyöstä kuuluu maskulaisille urheiluseuroille. Seurat ovat Kankaisten golf, Lemun Visa, Maskun Kataja, Maskun Tempo, SBS Masku ja Maskun Palloseura, joka on toiminut yhteistyön koordinoijana. Maskun toteuttama toimintatapa on erinomainen esimerkki yhteistyöstä koulujen ja seurojen kanssa. Lisäksi tukena on ollut Maskun liikuntapalvelut.

Koulu-seura-yhteistyön tavoitteena on pistää liikkeelle maskulaiset nuoret sekä ehkäistä syrjäytymistä

Seurat käynnistivät yhteistyössä Maskun alakoulujen kanssa liikuntakerhon kaikissa Maskun viidessä alakoulussa tarjoten jokaiselle maskulaiselle, alakouluikäiselle lapselle mahdollisuuden liikuntaharrastukseen heti koulupäivän jälkeen yhtenä päivänä viikossa. Jokainen seura toteuttaa toimintaa neljä viikkoa yhdellä koululla, siirtyen tämän jälkeen seuraavalle koululle. Yhteensä kerhot toimivat 20 viikkoa syksyllä sekä keväällä.

Maskun Palloseuran puheenjohtaja Janne Lehtonen alleviivaa osaavien ohjaajien roolia.

”Todella hienoa, että moinen juttu noteerataan. Tämä on kunnianosoitus meille kaikille ja antaa voimaa sekä motivaatiota tulevaan. Terveiset muille seuroille, että reippaasti vain kouluun yhteyttä sekä kunnan päättäjiin.”

Maskun Katajan Olli Rannalla oli tietoa aiemmista projekteista jo Raisiosta, joten ei tarvinnut keksiä pyörää uudelleen. Se helpotti liikkeelle lähtöä paljon. Maskulaisissa seuroissa oli aktiivista toimintaa ja ammattitaitoisia ohjaajia. Myös LiikUn Karita Toivosen rooli oli myös tärkeä niin sparrauksessa, talouden suunnittelussa kuin ohjaajien koulutuksessakin, kertaa onnistuneen yhteistyön vaiheita Palloseuran toiminnanjohtaja Tommi Anttila.

 

”Maskun kunta päivitti juuri strategiansa seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Sen tavoitteena on, että maskulainen liikkuu liikuntasuosituksen mukaisesti. On tärkeää, että kaikki tahot ja toimijat ovat sitoutuneita samaan suuntaan. Nautin tekemisestä kouluvaarina ja mentorina, eikä tummalle puvulle eläköidyttyäni ole ollut käyttöä. Nyt kaivan sen esiin. On hienoa päästä kokemaan moinen juhla - hyvää ruokaa ja seuraa odotettavissa”, iloitsee Maskun Katajan Olli Ranta.

Lisätiedot:

Karita Toivonen, 040 900 0841, karita.toivonen@liiku.fi

Maskun Palloseura puheenjohtaja Janne Lehtonen, 040 747 7027, jajaou@hotmail.com

www.liiku.fi/urheilugaala

Some: @vsurheilugaala @liikury

 

Ajankohtaista