PE-Center: Ideaa liikunnanopetukseen!

Viime vuoden marraskuussa julkaistu PE-Center -verkkopalvelu tarjoaa opettajan oppaan tyylisen palvelun, joka pitää sisällään uuden Perusopetuksen opetussuunnitelman 2014 mukaan tehtyä liikuntamateriaalia. PE-Center.fi on saanut hyvän vastaanoton Suomen kouluissa, sillä sitä käyttää jo yli 50 koulua. Palvelussa on liikuntamateriaalia koko peruskouluun alakoulusta yläkouluun. Palvelussa on tuntisuunnitelmia, harjoitteita, tekniikoita, työkaluja omien suunnitelmien ja harjoitteiden kirjoittamiseen, ryhmiin- ja joukkueisiinjakotapoja, tehtäväkortteja, koulusääntöjä ja  työrauhavinkkejä. Tällä hetkellä kirjoitetun materiaalin lisäksi verkkopalvelussa on jo yli 2000 harjoite- ja tekniikkavideota.

PE-Center on Veli-Matti Tranbergin ja Miika Nivan perustama yritys. Veli-Matti on Paimiosta lähtöisin oleva liikunnanopettaja, joka on tällä hetkellä liikunnanopettajana Syvälahden koulussa Turussa. Miika puolestaan on Kolarista lähtöisin ja on toiminut Rovaniemellä liikunnanopettajana. Liikuntatieteellisestä valmistumisen jälkeen “Vellu” ja Miika alkoivat suunnittelemaan oppitunteja omaa opetustaan varten. Liikunnanopettajille ei ollut olemassa opettajan oppaan tyylistä ratkaisua oppituntien vetämistä varten, vaan omat oppitunnit tuli rakentaa oman osaamisen, opiskeluajoilta saamien oppien sekä lajiliittojen materiaalien pohjalta. Työtä piti tehdä paljon, jotta liikuntatunneista sai monipuolisia, laadukkaita ja johdonmukaisesti eteneviä.

PE-Centerin tavoitteena on helpottaa opettajan suunnittelutyötä ja antaa uusia ideoita liikunnanopetukseen. Lähes kaikissa muissa oppiaineissa opettajilla on käytössään opettajan oppaita, jotka helpottavat opettajan suunnittelutyötä, miksi ei myös liikunnassa? Liikuntamateriaalin tekeminen aloitetaan johdantotekstistä, jossa opetussuunnitelman ja lähdekirjallisuuden avulla perustellaan kyseisen aiheen opettaminen. Palvelussa olevien tuntisuunnitelmien avulla johdantotekstin asiat saadaan vietyä käytäntöön oppitunneille. Kaikki materiaali on suunniteltu koululiikuntaa ajatellen yhdessä opetus- ja liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa!

 

PE-Centerissä on tarjolla yli 20 liikuntakokonaisuutta. Voimistelullinen materiaali on 11 tuntisuunnitelman kokonaisuus, joka yhdistää voimistelua, parkouria, street workoutia ja akrobatiaa. Tarjolla on myös harjoitteita sekä erittäin kattava tekniikkaosio. Havaintomotoriikassa annetaan ideoita siihen, miten havaintomotoriikkaa voidaan opettaa koululiikunnassa. Palvelussa on 12 tuntisuunnitelmaa havaintomotoriikkaan ja paljon erilaisia havaintomotorisia harjoitteita. Palloiluosuudessa on materiaalia suosituimpiin koulupeleihin ja lisäksi uudenlaista ideaa, kuten pesäpallon salitunnit ja palloilucircuit. Tässä vain pieni osa palvelun tarjoamista uusista ideoista.

PE-center.fi -verkkopalvelu on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Materiaalit löytyvät helposti selkeiden valikoiden kautta tai hakutyökalulla. Verkkopalvelu mahdollistaa sen, että palveluun lisätään jatkuvasti uutta materiaalia. Esimerkiksi kesällä 2019 palveluun lisättiin yli 200 harjoite- ja tekniikkavideota.

Rekisteröitymällä pe-center.fi sivustolla Kirjaudu/Liity-kohdassa pääset tutustumaan osaan palvelun materiaaleista ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan. Kun asetat koulusi nimen, laitamme sinulle vuosilisenssitunnukset viikoksi voimaan ja näet palvelun koko sisällön tehtäväkortteja ja kalenteria lukuunottamatta. Vuosilisenssien hinnoittelu palvelussa menee porrastetusti koulun oppilasmäärän mukaan.

Tervetuloa tutustumaan www.pe-center.fi palveluun. Jos kiinnostuit palvelusta tai haluat tarkemmin tutustua palveluun, ota rohkeasti yhteyttä!

Veli-Matti Tranberg (velimatti.pecenter@gmail.com, puh.0400-699532)

Miika Niva (miika.pecenter@gmail.com, puh.044-5761769)