Porin kaupunki aktivoi nuoria nuorisopassilla

Porissa on ollut jo viiden vuoden ajan käytössä yläkoululaisille kohdennettu harrastepassi. Nykyisin passista käytetään nimeä nuorisopassi ja se on laajentui tänä syksynä kattamaan 7.-9-luokkalaisten lisäksi myös kuudesluokkalaiset koululaiset. Harrastepassilla koululaiset saavat erilaisia etuja sekä liikunta- että kulttuuripalveluiden muodossa. Passi on toteutettu yhdessä kaupungin yhteistyökumppaneiden kanssa, joten mukana on kaupungin palveluiden lisäksi myös yksityisten toimijoiden tarjoamia etuja.

Aiemmin pahvikorttina toiminut nuorisopassi on ollut käytössä mobiilisovelluksena reilun vuoden verran. Sovelluksen toteuttamisesta vastaa porilainen IT-alan yritys Dyme Solutions. Sovelluksen ulkoasua päivitettiin viime keväänä ja samalla mukaan tuli uusia etuja. Päivittämisen yhteydessä passiin sisällytettiin esimerkiksi ilmaisia uintikertoja, jotka ovatkin osoittautuneet todella suosituiksi. 

Porilaiset koululaiset käyttävät aktiivisesti nuorisopassin uimaetua. Kortin tarkoitus on aktivoida nuoria ja ainakin uimisen osalta passit on löydetty kiitettävästi

Kuudes- ja seitsemäsluokkalaisten Tiäksää-passeihin on ladattu syksystä 2017 alkaen yksi maksuton uintikerta viikossa koko kouluvuoden ajan, eli yhteensä 43 uintikertaa. Kahdeksasluokkalaisten Ekstiä-passilla pääsee puolestaan maksutta viisi kertaa uimaan maauimalaan kesän 2018 aikana. Syksyn 2017 aikana porilaisnuoret kahdelta luokkatasolta käyttivätkin uintietua lähemmäs kolmetuhatta kertaa.

Passien tarkoituksena on aktivoida porilaisia nuoria sekä liikunta- että kulttuuriharrastusten pariin. Uintikertojen lisäksi passeilla pääsee kokeilemaan golfia, keilausta, kuntosalia sekä laskettelua. Passilla koululaisilla on myös mahdollisuus käyttää Porin ja Noormarkun urheilutalojen sekä Meri-Porin uimahallin kuntosaleja maksutta. Passien edut vaihtelevat eri ikäluokittain, joten kannattaa tutustua passeihin Porin kaupungin sivistystoimen sivuilla.

Liikuntaetujen ohella passeilla pääsee museoihin, konsertteihin, teatteriin  ja elokuviin. Lisäksi passin haltijat saavat neljä maksutonta paikallisliikenteen matkaa bussilla.

Porilaisen harrastepassin vahvuus on se, että passit jaetaan koulussa kaikille oppilaille. Näin tavoitetaan kerralla koko ikäluokka ja passit leviävät kattavasti. Porin toimintamalli on toistaiseksi ainutlaatuinen, mutta toivottavasti muissa kaupungeissa seurataan Porin esimerkkiä.

Linkki nuorisopasseihin 

Ajankohtaista