Liikkuva koulu -ohjelman edistyminen Suomessa

Suomessa on 2426 perusopetuksen koulua (tilastokeskus 2015). Liikkuviksi kouluiksi on rekisteröitynyt 1841 koulua 263 kunnasta (12.12.2016 mennessä).

Lounais-Suomessa tilanne on seuraava: 

Satakunta 70,4% kouluista on rekisteröitynyt matkalle Liikkuvaksi kouluksi, Varsinais-Suomessa vastaava tilanne on 78,6 %. Mukaan lähteneissä kouluissa on havaittu, että kouluviihtyvyys on ensimmäinen osa-alue, josta on saatu positiivisia kokemuksia liikkeelle lähdön jälkeen. Pidemmällä aikavälillä on voitu havaita, että oppilaiden liikuntakäyttäymiseen vaikuttaminen on hidasta, mutta mahdollista.

Satakunnan osalta kunnista ja kouluista eivät vielä ole mukana Honkajoki (2 koulua), Jämijärvi (1 koulu), Pomarkku (2 koulua), Siikainen (1 koulu). Varsinais-Suomen kuntien kunnista ja kouluista eivät ole mukana vielä: Aura (2 koulua), Kustavi (1 koulu), Marttila (1 koulu), Somero (7 koulua) sekä Vehmaa (3 koulua).

Vastaavasti kuntia, joista 100 % kouluista on mukana Satakunnasta: Eurajoki (8 koulua), Huittinen (6 koulua), Luvia (1 koulu), Merikarvia (2 koulua), Nakkila (6 koulua), Säkylä (5 koulua) sekä Varsinais-Suomen osalta Mynämäki (8 koulua), Naantali (10 koulua), Oripää (1 koulu), Taivassalo (1 koulu).

Tavoitteenamme on, että saisimme innostettua kaikki Lounais-Suomen koulut mukaan koulupäivän kehittämismatkalle kohti Liikkuvampaa koulupäivää ensi vuoden aikana.