#ArkiLiikuttaa120

#ArkiLiikuttaa120 on LiikUn ja 120 vuotisjuhlavuotta viettävän Turun Osuuskaupan lokakuussa toteuva kampanja. Miten arki sinua liikuttaa? Miten pienillä valinnoilla on suuri vaikutus omaan hyvinvointiimme ja terveyteemme? #ArkiLiikuttaa120 -kampanjassa julkaisemme lokakuun ajan viikottain vaihtuvia vinkkejä, miten saat arjestasi liikkuvampaa.

Lokakuun vaihtuvat teemat ovat luontoliikunta, lajikokeilut, arkiliikunta sekä hyvinvointi.

Viikko 40: LUONTOLIIKUNTA

Lähiluonto tarjoaa kaikenikäisille monipuoliset mahdollisuudet virkistäytymiseen, rentoutumiseen, kuntoiluun ja hauskaan leikkiin sekä yhdessäoloon. Luonnossa liikkuminen tukee koko perheen hyvinvointia ja auttaa jaksamaan arjen keskellä. Luonto tarjoaa myös loistavan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän omaksuu terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Tulosta alta luonto- tai väribingo mukaan ja suuntaa perheen kanssa ulos, luonto löytyy läheltä, säällä kuin säällä. Uusia lähiseudun ulkoilureitistöjä etsiessä kannattaa klikata osoitteeseen liiku.fi/ulos

Viikko 41: LAJIKOKEILUT JA PIHAPELIT

Minkä uuden lajihaasteen otatte vastaan perheen kanssa vai olisko jotain tuttua lautapeliä hauska pelatakin välillä ulkona? Pelailun tiedetään kehittävän lapsen motorisia taitoja, fyysistä kuntoa, sääntöjen ymmärtämistä ja kognitiivisia kykyjä, peliälyä ja -näkemystä. Aikuisten tehtäväksi jää tarjota puitteet lasten leikkimieliselle pelailulle. Joskus aikuisen kannattaa itsekin osallistua ja heittäytyä höntsäpeleissä lapsen maailmaan viettämään aktiivista yhteistä aikaa. Leikit ja leikinomaiset pelit kodin piirissä ovat tehokasta liikuntaa, koska omaehtoiseen tekemiseen ei juuri sisälly odottelua. Pyytäkää naapuruston perheet mukaan ja lähtekää yhdessä elvyttämään pihapelikulttuuria sekä lisäämään asuinympäristönne yhteisöllisyyttä!

Poimikaa parhaat vinkit käyttöönne ja sitten vaan pelaamaan:

Muutamien lajin haastevideo: