Rajattomasti liikuntaa Satakunta - logo

Satakunnan Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkoston tavoitteena on vahvistaa liikunnan asemaa kunta-, seutu- ja aluetasolla, syventää kuntien liikuntatoimien ja muiden toimijoiden esim. urheiluseurojen välistä yhteistyötä sekä tuottaa toimintamalleja väestön hyvinvoinnin edistämiseksi liikunnan keinoin.

Yksi tärkeä osa yhteistyötä on kumppanuusverkoston mahdollistamat Rajattomasti liikuntaa seurakoulutukset urheiluseuroissa toimiville henkilöille. LiikUn toteuttamat laadukkaat ohjaaja-, valmentaja- ja seuratoimijan koulutukset ovat yhteistyökuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen henkilöille maksuttomia.

Koulutuksiin voi osallistua myös Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkoston ulkopuolisista kunnista, jos koulutuksessa on vielä tilaa. Kumppanuusverkoston ulkopuolisille osallistujille koulutukset ovat maksullisia ja hinta määräytyy koulutuskohtaisesti.

Satakunnan Rajattomasti liikuntaa kumppanuusverkostossa on mukana seuraavat kunnat:
Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Säkylä ja Ulvila.

Ilmoittaudu koulutuksiin viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokonaisosallistujamäärät ovat määritelty erikseen koulutuskohtaisesti. Koulutukseen ilmoittautuneille lähetetään s-postitse lisätietoa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Koulutusten toteutustapa: koulutuksissa otetaan huomioon turvallisuus ja voimassa olevat viranomaisten (THL) suositukset. Toteutamme osan koulutuksista etäkoulutuksina ja osan lähikoulutuksina. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tarkemmat tiedot koulutuspaikasta.  Jos koulutus toteutuu etäkoulutuksena, tulet samaan tarkat ohjeet, miten liityt mukaan verkossa.

HUOM!  Ilmoittautuneille tulee mahdollisista muutoksista tietoa ennakkoon.

Voit ladata koko syksyn seurakoulutusten esitteen itsellesi tästä!

Ohjaajat ja valmentajat

Henkinen pelikenttä – henkisen valmennuksen työkalut
Torstai 21.9.2023 klo 17.00–18.30, etäkoulutus
Henkinen pelikenttä on Mehiläisen asiantuntijoiden, Tuomas Grönmanin ja Hannaleena Ronkaisen kehittämä konkreettinen työkalu henkisen valmennuksen tueksi junioritoimintaan kentän laidalle. Koulutuksessa Tuomas Grönman kertoo teoriasta työkalun takana, avaa sen kolmea teemaa (vuorovaikutus, asenne ja itseluottamus), ja antaa käytännön vinkkejä siihen, kuinka työkalun voi ottaa omassa valmennustyössä käyttöön. Koulutus sopii kaikkien lajien ohjaajille ja valmentajille.

Taitojen oppiminen (VOK-1 Alueet)Lapset pelaavat Spikeballia.
ti 26.9.2023 klo 17.30–20.30, Pori
PERUTTU

Koulutuksessa saat tietoa taitojen oppimisen vaiheista. Taitojen oppiminen nähdään laajana kokonaisuutena, jossa vaihtelu ja monipuolisuus korvaa yksipuolista toistojen tekemistä. Koulutuksessa tutustutaan taidon opettamisen nykyaikaiseen malliin, joka ottaa huomioon ympäristön ja harjoitteet vaikutukset oppijaan. Lisäksi käydään läpi palautteen antamista ja siinäkin painotusta valmentajan roolista informaation antajana.

Koulutus kuuluu alueiden 1-tason Valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuteen (VOK-1 alueet). Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä oppimistehtävän koulutuksen jälkeen. Koulutustodistuksen saaminen edellyttää tehtävien suorittamista.

Varustus: muistiinpanovälineet ja sisäliikuntavarustus!

Tyypilliset urheiluvammat, niiden hoito ja ennaltaehkäisyJalkaplloilija nojaa kipeään polveensa.
tiistai 17.10.2023 klo 17.30–19.30, Pori
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 10.10. mennessä tämän linkin kautta

Lasten ja nuorten vammoja voidaan ennaltaehkäistä optimaalisella ikään sidotulla harjoittelulla. Koulutus antaa vinkkejä ja työkaluja erilaisia urheiluvammoja ennaltaehkäisevään harjoitteluun, jossa otetaan huomioon tekniikka, liikehallinta, liikkuvuus sekä keskivartalon lihakset. Tarkastellaan urheiluvammojen syntymisen ennaltaehkäisyä mm. seuraavien osa-alueiden näkökulmasta:
• nilkka & polvi
• selkä & lantio
• olkapää

Seuratoimijat

Yhdistyslain muutokset
torstai 14.9.2023 klo 17.00–19.00, etäkoulutus
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 7.9. mennessä tämän linkin kautta

Koulutuksessa käydään lakimuutoksen tuomat mahdollisuudet läpi pykälittäin ja mitä muutosten käyttöönotto edellyttää seuralta. Osa muutoksista vaatii käyttöönotettaessa sääntömuutoksia ja koulutuksessa käydäänkin kohta kohdalta läpi, mitä säännöissä tulee huomioida, mikäli uudistetun lain tuomat mahdollisuudet halutaan hyödyntää. Lakimuutokset koskevat muun muassa jäseneksi ottamista, eroamista, jäsenten päätösvallan käyttämistä, hallituksen päätöksentekomenettelyä, kirjanpitovelvollisuutta (helpotuksia pienimuotoisen taloudellisen toiminnan kirjanpitoon) ja vahingonkorvausvastuuta.

Soveltava liikunta urheiluseurassaLapset ja aikuiset pelaavat liikuntasaliissa pallolla. Yksi lapsista pelaa pyörätuolissa.
maanantai 2.10.2023 klo 17.00–18.30, etäkoulutus
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 25.9. mennessä tämän linkin kautta

Miten seura pääsee soveltavan liikunnan polulle? Toiminnan aloittaminen on helpompaa kuin luullaan. Aina ei tarvita uuden ryhmän perustamista. Tilaisuudessa käydään läpi, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota toiminnan aloittamista suunniteltaessa.

Kokemusasiantuntijan, vammaisvertaisliikuttaja Sanna Koivusalon ja Paralympiakomitean asiantuntijan Nina Peltosen evästyksellä madalletaan seurojen kynnystä ottaa toimintarajoitteiset mukaan toimintaan.

Tilaisuudessa Sanna kertoo oman polkunsa paraliikunnan ja -urheilun pariin, ja kertoo konkreettisia asioita, jotka ovat olleet harrastuksen aloittamisen kynnyskysymyksiä.

Yhteisöllisyys ja ihmisten johtaminen seurassaJoukko aikuisia ovat sauvakävelyllä syksyisessä maastossa.
tiistaina 7.11.2023 klo 17.00 - 20.-00, etäkoulutus
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 31.10. mennessä tämän linkin kautta
Seuratoiminta perustuu yhdessä tekemiseen. Hyvä seura huokuu yhteisöllisyyttä, mutta mitä yhteisöllisyys itse asiassa on ja miten sitä luodaan? Koulutuksessa pohditaan yhteisöllisyyden haasteita ja kysymyksiä, miten johtaa erilaisia ihmisiä ja miltä näyttää vapaaehtoisuuden tulevaisuus.

Yhteistyökuntien osallistujat
Koulutus on maksuton: Euran, Eurajoen, Harjavallan, Huittisten, Jämijärven, Kankaanpään, Karvian, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Pomarkun, Porin, Rauman,Säkylän ja Ulvilan yhteistyökuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille.

Muiden kuntien osallistujat
Jos koulutuksessa on tilaa, muiden kuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille koulutuksen hinta on 40/50/60/80/140 euroa riippuen koulutuksesta. Täytäthän laskutustiedot ilmoittautuessasi.

Ilmoittautumisehdot:
Koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuneille lähetetään ennen koulutuksen alkua tarkemmat tiedot sähköpostitse.

Peruutusehdot: Ilmoittautumisesi on sitova. Peruutusilmoitus on tehtävä kirjallisesti sähköpostiin. Sairaustodistus toimitetaan LiikUn toimistoon (käsitellään tapauskohtaisesti). LiikU pidättää oikeuden muutoksiin.

Kuntien yhteyshenkilötLöydä lisää sisältöä samoista aiheista