Varsinais-Suomen Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkoston tavoitteena on vahvistaa liikunnan asemaa kunta-, seutu- ja aluetasolla, syventää kuntien liikuntatoimien ja muiden toimijoiden esim. urheiluseurojen välistä yhteistyötä sekä tuottaa toimintamalleja väestön hyvinvoinnin edistämiseksi liikunnan keinoin.

Yksi tärkeä osa yhteistyötä on kumppanuusverkoston mahdollistamat Rajattomasti liikuntaa seurakoulutukset urheiluseuroissa toimiville henkilöille. LiikUn toteuttamat laadukkaat ohjaaja-, valmentaja- ja seuratoimijan koulutukset ovat yhteistyökuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen henkilöille maksuttomia.

Koulutuksiin voi osallistua myös Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkoston ulkopuolisista kunnista, jos koulutuksessa on vielä tilaa. Kumppanuusverkoston ulkopuolisille osallistujille koulutukset ovat maksullisia ja hinta määräytyy koulutuskohtaisesti.

Koulutuksen toteutustapa: koulutuksissa otetaan huomioon turvallisuus ja voimassaolevat viranomaisten (THL) suositukset. Toteutamme osan koulutuksista etäkoulutuksina ja osan lähikoulutuksina. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tarkemmat tiedot koulutuspaikasta. Jos koulutus toteutuu etäkoulutuksena, tulet samaan tarkat ohjeet miten liityt mukaan verkossa. HUOM! Ilmoittautuneille tulee mahdollisista muutoksista tietoa ennakkoon.

Voit ladata koko syksyn seurakoulutusten esitteen itsellesi tästä!

Ohjaajat ja valmentajat

Henkinen pelikenttä - henkisen valmennuksen työkalut
torstaina 21.9.2023 klo 17.00-18.30 etäkoulutus

Henkinen pelikenttä on Mehiläisen asiantuntijoiden, Tuomas Grönmanin ja Hannaleena Ronkaisen kehittämä konkreettinen työkalu henkisen valmennuksen tueksi junioritoimintaan kentän laidalle. Koulutuksessa Tuomas Grönman kertoo teoriasta työkalun takana, avaa sen kolmea teemaa (vuorovaikutus, asenne ja itseluottamus), ja antaa käytännön vinkkejä siihen, kuinka työkalun voi ottaa omassa valmennustyössä käyttöön. Koulutus sopii kaikkien lajien ohjaajille ja valmentajille.

Lasten Liike -koulutus aloittelevat ja nuoret ohjaajat
torstaina 5.10.2023 klo 16.30-20.30 Turku
Lisätiedot ja ilmoittautuminen 25.9. mennessä

6-12-VUOTIAIDEN LASTEN LIIKUNNALLISTEN HARRASTUSRYHMIEN OHJAAJILLE
Lasten Liike -koulutuksessa painottuvat:
• lapsikeskeinen, turvallinen ja hauska toiminta
• fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuuden perustaa edistävät käytännöt
• ohjauksen perustaidot ja ryhmän hallinnan sekä hyvän ilmapiirin luomisen keinot
• erityistä tukea tarvitsevien lasten ja monikulttuurisuuden huomiointi

Antaa ohjaajalle perustiedot kaikille avoimen liikunnallisen harrastusryhmän ohjaamiseen. Suunnattu aloitteleville tai nuorille ohjaajille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan ohjauskokemusta. Erinomainen startti ohjaajan polulle.

Ohjaaja saa koulutuksesta erinomaiset perustiedot ja runsaasti käytännön työkaluja kaikille avoimen ja innostavan liikunnallisen harrastustoiminnan suunnitteluun.
Tunti- ja kausisuunnitelmissa painottuvat motoriset taidot sekä yleisen liikunnallisuuden ja pelaamisen taitojen kehittäminen. Saat myös vinkkejä lasten sosiaalisten-, tunne- ja kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.
Kokonaiskesto: 6 tuntia; ennakkotehtävä 1 t, kontaktiosa 4 t ja pienryhmäverkossa 1 t (ajankohta sovitaan kouluttajan kanssa kontaktiosan jälkeen).

Suunnitellen laatua harjoitteluun (VOK1-Alueet)
maanantaina 13.11.2023 klo 17.30-20.30 Kaarina
Lisätiedot ja ilmoittautuminen 1.11. mennessä

Koulutuksessa käydään läpi harjoittelun suunnittelun periaatteita. Tutustutaan lyhyesti myös tavoitteiden asettamiseen harjoituskauden osalta eli kausisuunnitelman tavoitteenasetteluun. Pääosin keskitytään kuitenkin yksittäisen harjoituksen rakenteeseen ja laatutekijöihin.
Koulutus kuuluu alueiden 1-tason Valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuteen (VOK-1 alueet). Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä oppimistehtävän koulutuksen jälkeen. Koulutustodistuksen saaminen edellyttää tehtävien suorittamista.

Seuratoimijat

Yhdistyslain muutokset
torstaina 14.9.2023 klo 17.00-19.00 etäkoulutus

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 7.9. mennessä

Koulutuksessa käydään lakimuutoksen tuomat mahdollisuudet läpi pykälittäin ja mitä muutosten käyttöönotto edellyttää seuralta. Osa muutoksista vaatii käyttöönotettaessa sääntömuutoksia ja koulutuksessa käydäänkin kohta kohdalta läpi, mitä säännöissä tulee huomioida, mikäli uudistetun lain tuomat mahdollisuudet halutaan hyödyntää. Lakimuutokset koskevat muun muassa jäseneksi ottamista, eroamista, jäsenten päätösvallan käyttämistä, hallituksen päätöksentekomenettelyä, kirjanpitovelvollisuutta (helpotuksia pienimuotoisen taloudellisen toiminnan kirjanpitoon) ja vahingonkorvausvastuuta.

Soveltava liikunta urheiluseurassa
maanantaina 2.10.2023 klo 17.00-18.30 etäkoulutus
Lisätiedot ja ilmoittautuminen 25.9. mennessä

Miten seura pääsee soveltavan liikunnan polulle? Toiminnan aloittaminen on helpompaa kuin luullaan. Aina ei tarvita uuden ryhmän perustamista. Tilaisuudessa käydään läpi, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota toiminnan aloittamista suunniteltaessa.
Kokemusasiantuntijan, vammaisvertaisliikuttaja Sanna Koivusalon ja Paralympiakomitean asiantuntijan Nina Peltosen evästyksellä madalletaan seurojen kynnystä ottaa toimintarajoitteiset mukaan toimintaan.

Tilaisuudessa Sanna kertoo oman polkunsa paraliikunnan ja -urheilun pariin, ja kertoo konkreettisia asioita, jotka ovat olleet harrastuksen aloittamisen kynnyskysymyksiä.
Keskustelun johdattelijoina toimivat LiikUn seuratoiminnan kehittämisestä vastaava kehittämispäällikkö Marko Mäenpää sekä Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkostoa koordinoiva Anu Oittinen.

Yhteisöllisyys ja ihmisten johtaminen seurassa
tiistaina 7.11.2023 klo 17.00-20.00 etäkoulutus

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 31.10. mennessä

Seuratoiminta perustuu yhdessä tekemiseen. Hyvä seura huokuu yhteisöllisyyttä, mutta mitä yhteisöllisyys itse asiassa on ja miten sitä luodaan? Koulutuksessa pohditaan yhteisöllisyyden haasteita ja kysymyksiä, miten johtaa erilaisia ihmisiä ja miltä näyttää vapaaehtoisuuden tulevaisuus.

HINTA:
Yhteistyökuntien osallistujat
Koulutus on maksuton: Auran, Kaarinan, Kemiönsaaren, Kosken Tl, Kustavin, Laitilan, Liedon, Loimaan, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Oripään, Paraisten, Paimion, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun, Uudenkaupungin ja Vehmaan yhteistyökuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille.

Muiden kuntien osallistujat
Jos koulutuksessa on tilaa, muiden kuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille koulutuksen hinta on 40/50/60/80/140 euroa riippuen koulutuksesta. Täytäthän laskutustiedot ilmoittautuessasi.

Ilmoittautumisehdot:
Koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuneille lähetetään ennen koulutuksen alkua tarkemmat tiedot sähköpostitse.

Peruutusehdot: Ilmoittautumisesi on sitova. Peruutusilmoitus on tehtävä kirjallisesti sähköpostiin. Sairaustodistus toimitetaan LiikUn toimistoon (käsitellään tapauskohtaisesti). LiikU pidättää oikeuden muutoksiin.

Koulutuksia koskevat yleiset kysymykset LiikUun: Susanna Eränen, etunimi.sukunimi(at)liiku.fi, 02-5151 900.

Lisätiedot: Marko Mäenpää, etunimi.sukunimi(at)liiku.fi, 040 900 0843.

Kuntien yhteyshenkilötLöydä lisää sisältöä samoista aiheista