Kun vaativimmat terveyteen, talouteen, toimintaan ja viestintään liittyvät toimenpiteet on hallinnassa

Seura – kerää etätiimi kasaan, arvioi vanhaa ja aloita uusien toimintatapojen kehittäminen digitaalisen ja maksuttoman Tähtiseura-ohjelman avulla

Koronavirus-epidemia koettelee muun yhteiskunnan tavoin rajusti myös urheiluseuroja. Vaikka tulevaisuuden suuntaa ja epidemian kestoa on mahdotonta arvioida, on varmaa, että normalisoituessaan yhteiskunta tarvitsee hyvinvointia ja liikuntaa tarjoavia seuroja entistäkin enemmän. Urheiluseurat ovat reagoineet nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen jakamalla sähköisiä harjoitusohjelmia ja ideoita kotioloissa ja ulkona toteutettaviksi.

Uusien harjoitustapojen ja valmennuksen kehittämisen ohessa on seuroilla nyt hyvä mahdollisuus myös tarkastella toimintaansa laajalti.

Seuratoiminnan kehittämisen tukemiseksi ovat yhdessä Olympiakomitea, lajiliitot sekä liikunnan aluejärjestöt kehittäneet Tähtiseura-laatuohjelman. Se koostuu neljästä osa-alueesta: urheilutoiminnasta, hallinnosta ja johtamisesta sekä seuran ihmisistä ja aineellisista resursseista. Maksuton ohjelma tarjoaa seuroille digitaalisia työkaluja, kehittämistä tukevaa materiaalia sekä uusia toimintatapoja elinvoimaisen ja laadukkaan seuratoiminnan edistämiseksi. Kokonaisvaltainen kehittämisohjelman suorittama ja auditoinnin läpäisemä seura saa tunnukseksi Tähtimerkin.  Yhdessä Tähtiseurat muodostavat Tähtikuvion – jatkuvan kehittämisen verkoston. Sen kautta seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat keskenään hyväksi koettuja käytäntöjä.

Suomessa toimii tällä hetkellä 528 tähtiseuraa, joista Lounais-Suomessa 93. Kaiken kaikkiaan seurat edustavat yli 40 eri lajia. Lounais-Suomen tähtiseurat toimivat 28 kunnan alueella ja edustavat 27 eri lajia. Vuoden 2019 tähtiseuraksi valittiin Raision Jumpparit. Seura sai palkinnoksi laadukkaasta toiminnastaan 5 000 euroa.  

Tähtimerkki on jäsenille ja uusille toimijoille lupaus seuratoiminnan laadukkuudesta sekä kaikille liikkujille sopivasta modernista, inhimillisestä ja ketterästä toimintatavasta. Liity mukaan kehittämään seuraanne!

Lisää tietoja tähtiseura-ohjelmasta täältä