Mynämäellä seurat tärkeitä liikuttajia

LiikU mahdollistaa yhteistyössä Rajattomasti liikuntaa kuntien kanssa maksutonta koulututusta urheiluseuroille.  Maksullista koulutusta mahdollistavia kuntia on kaksitoista. Vuosittainen koulutustarjonta on laajaa ja se palvelee niin ohjaajia ja valmentajia kuin seurojen muita toimijoita.

Nyt suunnitellaan syksyn 2019 ja kevään 2020 koulutustarjontaa. Suunnitteluryhmässä on mukana kaikkien kuntien edustaja, joista yksi on Anna Salminen.  Anna on kuntansa liikunta- ja nuorisopalveluvastaava, 40-vuotias yhden tytön äiti, joka työskentelee päivätyössään Mynämäen kunnassa. Vapaa-ajalla Anna harrastaa ryhmäliikunnan ohjaamista useissa kuntokeskuksissa ja on aktiivisesti mukana tyttärensä voimisteluharrastuksessa.

”Johdan ja kehitän liikunta- ja nuorisopalveluita Mynämäessä. Vastuualueeseeni kuuluvat liikunta, nuoriso, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta, nuorten työllistäminen ja nuorten työpajatoiminta. Jatkossa myös todennäköisesti Hyte- koordinaattorin työt”, kuvaa Anna työtään Mynämäellä.  

Anna tekee kiinteää yhteistyötä kuntansa seurojen ja järjestöjen kanssa.

”Tuotamme yhdessä palveluita ja olen myös avustuksista vastaava virkamies. Toivoisin voivani paremmin tukea seuroja ja seurojen toiminnan kehittämistä”, Anna pohtii ja toteaa että nämä maksuttomat koulutukset ovat hyvä tapa tukea seurojen toimintaa ja lisätä seuraihmisten motivaatiota ja osaamista.  

Kysymykseen, mitä ajattelet urheiluseuratöissä tehtävistä hommista Anna vastaa oikopäätä seuraavasti: ”Kovvoo hommoo ja todella arvokasta. Meidän kunnassamme seurojen rooli palveluntuottajana on todella merkittävä. Kunta ei koskaan pystyisi tuottamaan tätä määrää liikettä, jonka seurat tuovat Mynämäelle. Seuroilla on myös merkittävä rooli yhteisöllisyydessä ja yhteisöllisyyden kehittämisessä. Mynämäellä on hyvä kasvaa, elää ja liikkua seurojen ja järjestöjen työn ansiosta”,  

Maksutonta koulutusta mahdollistavat mukana oleva kunnat ovat: Mynämäki, Nousiainen, Masku, Raisio, Naantali, Turku, Rusko, Lieto, Kaarina, Paimio, Sauvo ja Laitila.

Annan kotikunnassa Mynämäellä toimivat urheiluseurat löydät os. https://www.mynamaki.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/liikunta/jarjestot-ja-yhdistykset/

Koulutustarjontaa ja muun avun alueen urheiluseuroille löydät LiikUn internernetsivulta os. https://www.liiku.fi/seuroille/

Ajankohtaista