LiikUn seuratoiminnan suunnat vuosiksi 2021-2026

LiikUn seuratoiminnan suunta vuosille 2021-2026 laadittiin vuoden 2020 aikana. Pohjatyönä tarkasteltiin toimintaa viisi vuotta taaksepäin sekä analysoitiin LiikUn seuratoiminnan tukemisen nykytilaa ja toimintaympäristöä. Asiantuntijoiksi työhön kutsuttiin toimihenkilöiden Maikku Miettinen, Pekka Potinkara, Jurkka Virtala ja harjoittelijana Sanni Soilampi lisäksi Janne Koivisto (Suomen Palloliitto), Tia Kraft  (Kankaanpään seudun leisku) , Kalle Lahti (TPS jääkiekko) ja Riikka Visa (TuUL). Heistä muodostui seuratoiminnan johtoryhmä. 

LiikUn seuratoiminnan visio on vuonna 2026 olla kiinnostavin lounaissuomalaisen seuratoiminnan tukija ja perustehtävänä on voimistaa seurojen elinvoimaisuutta.

Seuratoiminnan strategiset suunnat vuosiksi 2021-2026 määriteltiin neljään alueeseen seuraavasti: 

1. Osaamisen polut tukevat seuratoimijoiden (ohjaaja, valmentaja, hallinnon toimija) arjen tekemistä.  

2. Vuorovaikutteiset verkostot vahvistavat seurojen kumppanuuksia, uusia toimintatapoja ja resurssointia.  

3. Vahvistuvat, näkyvät ja arvostetut seuraorganisaatiot elävät ajassa ja toimivat laadukkaasti kulttuuriaan vaalien, arvoa sidosryhmilleen luoden sekä toimijoiden tarpeet huomioiden. 

4. LiikU on seurojen tarpeisiin vastaava –oppiva, uudistuva ja tietoperusteisesti johdettu seuratoiminnan asiantuntijaorganisaatio. 

Kaikkiin valintoihin on tehty tarkemmat tavoitteet ja toimenpiteet. Ne esitellään valinta kerrallaan seuraavissa uutiskirjeissä.