Materiaalipankki lasten ja nuorten valmentamiseen!

Viime vuoden marraskuussa julkaistu PE-Center -verkkopalvelu tarjoaa lajirajat ylittäviä materiaaleja valmentajille, opettajille ja ohjaajille. Voit hyödyntää eri lajien parhaita paloja oman lajisi tukena. Tällä hetkellä palvelussa on jo yli 20 lajikokonaisuutta ja lähes 2000 videota harjoitteista ja tekniikoista laadukkaasti tehtynä.

Tästä näet mallivideon Jalkapallon tekniikkavideosta

Rekisteröitymällä pääset tutustumaan tarkemmin pe-center.fi verkkopalveluun. Näet osan materiaaleista ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan.

Tervetuloa tutustumaan www.pe-center.fi palveluun.

PE-Center -verkkopalvelu on opettajan oppaan tyylinen palvelu, joka pitää sisällään uuden Perusopetuksen opetussuunnitelman 2014 mukaan tehtyä liikuntamateriaalia. Materiaalia on koko ikäryhmälle alakoulusta yläkouluun. Liikunta- ja urheiluseuroille materiaali tarjoaa lajirajat ylittäviä harjoitteita, tekniikoita ja suunnitelmia. Tavoitteena on ollut helpottaa valmentajien ja opettajien suunnittelutyötä sekä tarjota uutta ideaa liikuntatunneille sekä harjoituksiin. Liikuntamateriaali on tuotettu yhteistyössä liikunta- ja opetusalan ammattilaisten kanssa.

PE-Center Oy on Veli-Matti Tranbergin ja Miika Nivan perustama yritys. Veli-Matti on Paimiosta lähtöisin oleva liikunnanopettaja, joka on tällä hetkellä liikunnanopettajana Syvälahden koulussa Turussa. Miika puolestaan on Kolarista lähtöisin ja on toiminut Rovaniemellä liikunnanopettajana. Liikuntatieteellisestä valmistumisen jälkeen “Vellu” ja Miika alkoivat suunnittelemaan oppitunteja omaa opetustaan varten. Liikunnanopettajille ei ollut olemassa opettajan oppaan tyylistä ratkaisua oppituntien vetämistä varten, vaan omat oppitunnit tuli rakentaa oman osaamisen, opiskeluajoilta saamien oppien sekä lajiliittojen materiaalien pohjalta. Työtä piti tehdä paljon, jotta liikuntatunneista sai monipuolisia, laadukkaita ja johdonmukaisesti eteneviä.

Vaikka palvelu on suunniteltu koululiikuntaa ajatellen, on siitä iso hyöty monille liikunta- ja urheiluseurojen valmentajille. Kun Miika nuorena pelasi jääkiekkoa, hänen oma isänsä oli mukana valmentamassa, vaikka hänellä ei ollut aiempaa kokemusta lajista pelaajana tai valmentajana. Tilanne oli sama myös muilla joukkueen valmentajilla. PE-Centerissä on tarjolla lajimateriaalin lisäksi myös leikkejä ja leikinomaisia pelejä, joista on paljon hyötyä etenkin lasten liikuttamisessa. “Palvelun harjoitteet ja tekniikat on tarkasti kirjoitettu, ja lisäksi harjoitteissa on mallivideot. Kaikessa on pyritty miettimään, miten asiat olisi helpointa ja järkevintä opettaa”, Tranberg ja Niva kertovat.

PE-Center-verkkopalvelu on ollut tähän mennessä 5-vuoden projekti, joka jatkuu edelleen. Materiaaleja päivitetään jatkuvasti ja uutta materiaalia lisätään palveluun. Projekti on paisunut, kuin pullataikina alkuajoista. Liikuntamateriaalin  lisäksi valmentajalla on käytössään tulostettavia tehtäväkortteja ja vinkkipankki ohjaamisen ja valmennuksen tueksi. Palvelussa on myös mahdollisuus tehdä omia harjoitteita ja tuntisuunnitelmia sekä halutessaan jakaa niitä muille käyttäjille.

Rekisteröitymällä pe-center.fi sivustolla Kirjaudu/Liity-kohdassa pääset tutustumaan osaan palvelun materiaaleista ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan. Hinnoittelu palvelussa menee liikunta- ja urheiluseuran jäsenmäärän mukaan.

Tervetuloa tutustumaan www.pe-center.fi palveluun. Jos kiinnostuit palvelusta tai haluat tarkemmin tutustua palveluun, ota rohkeasti yhteyttä!

Veli-Matti Tranberg (veli-matti.tranberg@pe-center.fi, puh. 0400-699532)

Miika Niva (miika.niva@pe-center.fi, puh. 044-5761769)

 

Ajankohtaista