Mentaaliharjoittelua voi jokainen hyödyntää, lokakuussa koulutusta!

Hyötyä mentaaliharjoittelusta voi olla kelle vain - aina urheilijasta vanhempaan tai valmentajaan. Mentaaliharjoittelusta voi löytää ratkaisun yksilö sekä joukkue, jos haluaa kasvattaa itsetuntemusta - tutkailla arvoja, uskomuksia, motivoitumista tai sitä, miten oppii. Monesti apua haetaan tunteiden käsittelyyn, keskittymiseen ja kisatilanteen hallintaan. Lisäksi hyvinvointiin liittyvissä haasteissa haetaan työkaluja - kuten tasapainoisemman arjen ja riittävän palautumiseen kysymyksissä.

Lokakuussa tarjolla koulutus: Henkinen valmistautuminen kilpailusuoritukseen - Mielitreenejä käytännössä

“Monesti mentaalivalmennukseen liittyy monia erilaisia, jopa myyttisiä, mielikuvia. Minusta se ei ole rakettitiedettä - suurimmalta osalta se on keskustelua, kuuntelua - läsnäoloa urheilijalle/joukkueelle sopivalla tavalla. Ja pitkälle päästään jo jos, osataan auttaa lisäämään itsetuntemusta, keskustella odotuksista ja tavoitteista, ruokkia rutiineja sekä valita sopiva rooli kentälle astuessa. Vielä kun mukana on suunnitelmallisuutta ja mukavaa fiilistä, niin avot”, summaa mentaalivalmentaja Hanna Pitkänen.

Hanna Pitkänen pitää lokakuussa koulutuksen “Henkinen valmistautuminen kilpailusuoritukseen - Mielitreenejä käytännössä”. Koulutus tarjoaa tietoa ja tarinoita eläköityneen urheilijan näkökulmasta sekä käytännön harjoitteita NLP:n maailmasta. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi muutamia työkaluja edelleen urheilijalle jaettavaksi mm. vireystilan hallitsemiseksi.  

Mielitreenit koostuu keskustelusta ja konkreettisista ajattelutaitojen harjoitteista. Kun haluamme kehittää hauislihasta, menemme kuntosalille ja teemme hauiskääntöjä. Mielitreenit on sama juttu, paitsi, että ne kehittävät mieltä. Aivotkin kun ovat lihas, ja ajattelutaidot harjoiteltavissa olevia taitoja.

Miten Mielitreenit syntyi?

20 vuotta urheilijaelämää nähneenä - pienestä ampumaurheilijasta isoksi ihmiseksi kasvaneena - Pitkänen päätyi opiskelemaan Mental Sports valmentajaksi vuonna 2017. Jäljelle olivat jääneet, ammattilaisuuden jälkeen, auttamisen halu ja edelleen kiinnostus ihmisen mieleen.

“Olen eläköitynyt ampumaurheilija ja saanut hyödyntää suurimman osan uraani myös mentaalista valmennusta. Erityisesti sitä on kaivannut erilaisissa kriisitilanteissa, oman urheilu-uran manageroinnin hallinnassa, kisatilanteen hallintaan liittyvissä haasteissa ja urheilijaidentiteetistä luopuessa. Silti mentaalivalmentajaksi kouluttautuessani olen moneen kertaan ajatellut, että voi kunpa tämänkin olisin tiennyt. Näistä syntyi Mielitreenit. Hyppäsin yrittäjäksi tämän vuoden alusta ja ihanaa on ollut - mitä nyt taloudellisia haasteita on maailman tilanne tietysti tuonut. On pitänyt itsekin Mielitreeneissä piipahdella", virnistää Pitkänen.

Palautteita Mielitreeneistä:

Yhteistyöurheilijan videohaastattelu Mielitreeneistä - tekstiin pääset tästä.  

“Mielitreenit ovat parantaneet itsevarmuutta ja kilpailuihin valmistautumista sekä antanut varmuutta ja rentoutta jokapäiväiseen elämään.”

Tässä TCS Smashin kokemuksia Mielitreeneistä - tekstiin pääset tästä.