Miten osallistaa nuoria koulutuksessa työstettiin nuoria kiinnostavia ideoita

Rauman kaupungin ja LiikUn yhteistyönä toteutettiin pesäpalloseura Rauman Feran nuorille miten osallistaa nuoria koulutustilaisuus. Paikalle tuli parikymmentä pelaajaa. Tarkoitus olisi ollut saada mukaan myös valmentajia ja muita seuran aikuisia, mutta nyt infokatkoksen seurauksena iltaan osallistui Feran puheenjohtaja ja Rauman kaupungin liikunnanohjaaja Kimmo Kouru.  

”Kokonaiskuvassa jäi ihan älyttömän hyvä fiilis! Mua jäi harmittamaan, etten ymmärtänyt ihan täysin, millainen ilta on tulossa, koska olisi ollut todella tärkeä, että meidän junnupäällikkö ja osa valmentajista olisivat olleet kuuntelemassa ja havainnoimassa tilannetta”, totesi seuran puheenjohtaja Sanna Jokinen tilaisuuden jälkeen.

Illan aikana nuoret valitsivat ideariihen jälkeen kolme itseään kiinnostavaa konkreettista asiaa, joita he halusivat työstää edelleen Sannan ja Kimmon tukemana. Nuoret työstivät seuran yhteistä joulujuhlaa, joukkueen survival camppia ja ulkomaan leiriä.

”Meidän nuorilta tuli todella hyviä, konkreettisia asioita, joita toivovat ja joiden avulla, pienillä muutoksilla ja satsauksilla saadaan hommaa sisällöllisemmäksi. Mutta päällimmäinen ja ehkä suurin oivallus oli puhumisen ja vuorovaikutuksen merkityksellisyys.  Itsellä oli ehkä suurimmat odotukset siinä, että pelaajat osaavat tuoda esille mitkä asiat meillä on seurassa hyvin ja mitä asioita toivoisivat lisää, mutta eri tehtävien avulla saatiinkin esille jotain ihan muuta kullanarvoista tietoa, pohti Sanna illan antia.

Fera on raumalainen pesäpallon erikoisseura, joka on keskittynyt naisten ja tyttöjen pesäpalloon. Tällä hetkellä seurassa on 200 pelaajaa ja 12 joukkuetta.

Lue lisää Feran toiminnasta.

https://www.fera.fi/