Riikka Visa johtaa varmalla otteella Turun Urheiluliiton monilajista 5000 jäsenen seuraa

Turun Urheiluliitto on vuonna 1901 perustettu yleisseura. Seuran tarkoituksena on edistää liikunnan ja urheilun harrastamista toiminta-alueellaan. Kymmenen eri jaoston jäsenmäärä on ollut viime vuosina lähes 5000. Turun Urheiluliitossa urheillaan ja liikutaan kilpaillen ja harrastaen.

Seuran kautta aikain menestynein urheilija on ollut Paavo Nurmi. Turun Urheiluliiton vuosittain järjestämiä suurtapahtumia ovat mm. Paavo Nurmi Marathon, Paavo Nurmi Games, TS-Kortteliajot, Aurajoen Yöjuoksu, SuperTreenit, Turku Touring Pyöräily sekä Ruissalojuoksut. https://www.turunurheiluliitto.fi/tietoa-seurasta/

Monipuolinen liikunnan osaaja ja tekijä - Veri veti Turkuun

Riikka on taustaltaan pesunkestävä urheiluihminen ja liikunnan ammattilainen. Riikka kuvaa lyhyen tarinansa toiminnanjohtajuuteen seuraavasti:  
”Menin 4-vuotiaana mukaan Raision Kuulan toimintaan ja sille tielle jäin. Hiihto oli päälajini, yleisurheilu kulki rinnalla aina 19-vuotiaaksi asti. Oman urheilu-uran rinnalla aloin 12-vuotiaana ohjaamaan omaa ryhmää, kouluttauduin tuomariksi, lähdin mukaan seuran hallinnollisiin tehtäviin (jaoston johtoryhmä ja pääseuran johtokunta). Koska aktiivi tuomariaikanani lähettäjiä ei Turun alueella ollut kovinkaan montaa, päädyin myös aktiiviseksi toimijaksi Turun Urheiluliittoon. Urheilu veti puoleensa ja lähdin heti lukion jälkeen Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan. Työelämässä ensimmäiset lähes 15 vuotta työskentelin Helsingissä, Suomen Urheiluliitossa. Mielenkiintoisiin vuosiin mahtui harrasteliikunnan kehittämistä, tuotteistusta (mm. Maratonkoulu konsepti yu-seuroille), seurakehittämistä ja viimeisimmät vuodet keskityin suurten juoksutapahtumien tuottamiseen (Helsinki City Run ja Helsinki City Marathon). Veri veti Turkuun, ja kun Turun Urheiluliiton toiminnanjohtajan paikka avautui, oli itsestään selvyys, että haen sitä. Ja täällä sitä nyt 2016 toukokuusta lähtien ollaan oltu”

TuUL- Monipuolista urheilua ja liikuntaa kilpaillen ja harrastaen

Turun Urheiluliitossa on kymmenen eri jaostoa. Eri jaostojen sisällä kymmenen lajin lisäksi on vielä muitakin lajeja. Päätoimisia työntekijöitä seurassa on 20 + iltapäiväkerhojen ohjaajat (noin 10). Tuntipalkkalaisia valmentajia noin 300 henkilöä sekä lisäksi iso joukko niitä ihmisiä, jotka eivät ota tekemisistään mitään korvauksia. 

Lajeja ovat: keilailu, lentopallo, luistelu, nyrkkeily, pyöräily, telinevoimistelu, triathlon, voimistelu ja liikunta ja yleisurheilu.  Monilajiseurassa yleisseurassa on onnistuttu yhdistämään kilpa- ja kuntourheilu erilaiset intressit.  

”Kasvatuksellisuus ja terveet urheilijat ovat meille tärkeitä. Tähän pohjaten, myös kilpaurheilupolulle lähteneet lapset ja nuoret huomioidaan kokonaisvaltaisina yksilöinä, joiden terveydestä ja hyvinvoinnista ollaan kiinnostuneita. Meille on tärkeää, että lapsiin ja nuoriin saadaan sytytettyä liikkumisen kipinä, joka ei sammu, vaikka kilpaurheilu-ura päättyisikin jossain vaiheessa. En koe minkäänlaiseksi hankaluudeksi sitä, että seurassamme toimitaan vahvasti niin kilpa- kuin kuntourheilunkin saralla. Tärkeää on, että toimijat arvostavat toisiaan ja toimijoilla on riittävästi ymmärrystä eri tyyppisten toimintojen merkityksistä seuran kokonaisuuden kannalta” Riikka pohtii seurassa eri motiivein liikkuvia ja liikuttavia toimijoita.

Monilajisuus ja seurahengen vahvistaminen ovat TuULn vahvuuksia. Seurahengen vahvistamisesta Riikka ajattelee seuraavasti: ”Seuran pitkä historia luo vahvan pohjan mustakeltaisuudelle ja seurahengelle. Yhteinen logo urheiluasussa toki yhdistää, mutta yhteishengen pysyminen vaatii myös työtä. Asia on tasaisin väliajoin työpöydällä ja vietimme mm. 2017 yhteisen tekemisen teemavuotta, jolloin käynnistimme mm. kaikkien lajien yhteisen 10-12-vuotiaiden TuUL is COOL -leirin ja seuramme sai uuden – kaikkien lajien yhteisen maskotin, Windyn. Johtokunnassa meillä on myös toisia arvostava ilmapiiri, joka osaltaan auttaa vahvistamaan lajien välistä yhteishenkeä”.

Lempeästi jämäkkä ja asioihin tarttuva johtaja

Kysymykseen minkälainen johtaja olet, Riikka kuvaava on se, että hän tekee kysymyksestä nopeasti omien työntekijöiden kesken pienen gallupin.  Heidän mukaansa Riikka on lämmin, helposti lähestyttävä, osallistuva ja tarpeen vaatiessa jämäkkä sekä asioihin tarttuva.

Toiminta LiikUn hallituksessa antaa mahdollisuuden verkostoitumiseen

Riikka on aloittanut LiiKUn hallituksessa vuoden vaihteessa. ”Vaikka olen urheilun parissa toiminut koko ikäni, olen tehnyt suurimman osan työvuosistani Helsingissä, ja verkostoni siellä päin Suomea ovat vahvat. LiiKUn hallitus on yksi verkostoitumisen paikka ja mahdollisuus laajentaa tietämystäni Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen toimijoista ja toimintatavoista. Uskon, että tulen hallitustoiminnan kautta saamaan myös uusia ajatuksia, joita pystyn nykyisessä tehtävässäni hyödyntämään” Riikka vastaa kysymykseen, mitä uutta näkökulmaa seuratoimintaan LiikUn hallitustyöskentely voi antaa.  
 

Ajankohtaista