Seura tutuksi Budokwai ry / Taekwondo Team Turku

1. Seuran nimi, paikkakunta ja perustamisvuosi  

Budokwai ry Taekwondo. Turussa 1989 

2. Jäsenmäärä?  

n. 400 

3. Laji/lajit?  

Taekwondo 

4. Visio ja missio?  

Visiona on kasvattaa harrastajamäärä yli 500 harrastajaan. 
Missiona on tarjota laadukasta valmennusta lapsille, nuorille sekä aikuisille jokaisen omien tavoitteiden mukaisesti.  Monipuolisen harrastustoiminnan ohella tarjoamme myös laadukkaan kilpaurheilijan polun, joka luo kestävän pohjan kansainväliselle huipputasolle pyrkiville.

5. Seuran arvot?  

Seuramme arvot perustuvat tasa-arvoisuuteen ja suvaitsevaisuuteen. Tasa-arvoisuus tarkoittaa sitä, että kaikille tarjotaan mahdollisuus harrastaa ja jokaisen mielipidettä kuunnellaan; mahdolliseen kritiikkiin pyritään myös reagoimaan. Toiminta tapahtuu reilun pelin hengessä, eikä lajiin liittyvää hierarkkisuutta (vyöjärjestelmä) korosteta väärällä tavalla. Suvaitsevaisena seurana suhtaudumme harrastajiimme avoimesti. Jokainen voi edetä omaa tahtiaan ja asettaa itselleen sopivia tavoitteita. Luomme kannustavaa ilmapiiriä, jossa osataan iloita myös toisen menestyksestä. Seuramme toiminta on päihteetöntä ja urheilullisia elämäntapoja edistävää. 
1. tasa-arvoinen ja suvaitseva 
2. noudattaa reilun pelin periaatteita 
3. mahdollistaa korkeat tavoitteet ja antaa vapauden asettaa omat tavoitteet 
4. kannustava ilmapiiri 
5. päihteetön ja urheilullisia elämäntapoja edistävä toiminta 

6. Mitä seurallenne kuuluu tällä hetkellä?  

Olemme päässeet hyvään vauhtiin koronavuosien jälkeen niin perusharrastamisen kuin myös tapahtumien järjestämisen osalta.  Järjestimme  joulukuussa 2021 SM-kilpailut, joka oli hieno yhteishenkeä nostava tapahtuma muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Tavoitteena on toistaa sama tapahtuma taas tänä vuonna ja olla aktiviinen myös muiden suurempien tapahtumien osalta. Upeaa on, kuinka koronan aikana tauolle jääneet harrastajat löytävät takaisin lajin pariin ja toisaalta nähdä, miten huipputason urheilijamme ovat hyödyntäneet kilpailuiden osalta hiljaisemman ajan kehittämällä suorituskykyään täysin uudelle tasolle. Budokwai varmasti näkyy sekä kuuluu tulevina vuosina! 

7. Onko seuranne Tähtiseura tai matkalla Tähtiseuraksi?  

Olemme olleet Tähtiseura (entinen Nuori Suomi Sinettiseura) vuodesta 2005. 

8. Mitä erilaista toimintaa seuranne järjestää ja minkälaisille kohderyhmille? (lapset ja nuoret, aikuiset, ikäihmiset, soveltava liikunta)  

Järjestämme harrastustoimintaa 1-vuotiaista aikuisharrastajiin saakka! 
Meillä pääsee harrastamaan koko perheen voimin perheryhmissä sekä eri ikäryhmille suunnatuissa harjoituksissa. 
Otamme mukaan uusia harrastajia pitkin kautta. Lapset pääsevät harrastamaan liittymällä mukaan olemassa oleviin ryhmiin ja aikuisille järjestämme säännöllisesti ilmaisia starttikursseja! Viikkokalenterissamme on 27 erilaista harrastajille suunnattua treeniä, joiden lisäksi on vielä lasten ja nuorten kilparyhmän harjoitukset. 
Suurin osa harjoituksista järjestetään omissa 1000 neliömetrin tiloissamme Kamppailukeskus Budokwailla (Uhrilähteenkatu 2), mutta järjestämme toimintaa 6-12-vuotiaille myös eri puolilla kaupunkia sekä lähikunnissa. 

9. Mikä on seuranne huippuhetki?  

Huippuhetkiä on monia, joista nimetä voisi mm. seuraamme edustavien urheilijoiden useat arvokilpailumitalit, mutta jos vain yksi pitää valita, niin huippuhetki on ollut varmasti nykyisten tilojemme hankinta vuonna 2017. Se on ollut palkinto koko seuralle hyvin tehdystä työstä. Kansainvälisen vertailun kestävä sali on mahdollistanut entistä laajemman ja laadukkaamman toiminnan kuluneina vuosina. 

10. Minkälainen seuranne on viiden vuoden päästä?  

Olemme panostaneet hurjasti laadukkaaseen ja ammattimaiseen harrastustoimintaan erityisesti lasten ja nuorten osalta. Tämän rinnalle näkisin, että viiden vuoden kuluttua meillä on vastaavat resurssit myös kilpa ja huippu-urheilutoimintaan tiiviissä yhteistyössä Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa. Tarjoamme tällä hetkellä tilat Suomen Taekwondoliiton valmennuskeskukselle, jonka tehtävänä on aikuishuippujen kehittäminen maailman huipulle. Tällä hetkellä suurin haaste on kehittää valintavaiheen nuoret urheilijat valmennuskeskuksen vaatimalle tasolle. Siihen panostetaan jatkossa. 

11. Seuranne terveiset muille seuroille ja seuratoimijoille.  

Teette kaikki upeaa työtä alueemme liikuntakulttuurin edistämiseksi! Muistetaan, että yhdessä olemme enemmän ja lisätään yhteistyötä ja yhteen hiileen puhaltamista jatkossa erilaisin keinoin. Mikäli yhteistyö Budokwai Taekwondon kanssa kiinnostaa, meihin voi aina olla yhteydessä. 

12. Nettisivujen osoite sekä mahdolliset sosiaalisten medioiden kanavat.  

www.budokwai.fi/taekwondo 
Facebook: Budokwai Taekwondo 
instagram: budokwaitaekwondo