Seuraparlamentti Poriin

Porilaiset urheiluseurat perustivat 12.4.2018 pidetyssä kokouksessa seurojen yhteenliittymän, Porin seuraparlamentin. Parlamentin tehtävänä on vahvistaa liikunta- ja urheiluseurojen ja kaupungin välistä yhteistyötä, vuorovaikutusta ja yhteissuunnittelua. Parlamenttiin valittiin kahdeksan seurojen edustajaa mahdollisimman laajalta kirjolta seurakentästä.

Seuraparlamentteja on jo aiemmin perustettu eri puolille Suomea ja niiden toiminnasta saadut kokemukset ovat olleet erittäin hyviä. Seuraparlamentilla ei ole varsinaista päätösvaltaa, vaan se antaa lausuntoja ja näkökulmia muun muassa urheiluseuratoiminnan tukemisesta, liikuntaolosuhteiden kehittämistarpeista, liikunnan edistämisestä ja urheilutapahtumista. Porissa parlamentti pyrkii vaikuttamisen lisäksi ideoimaan uutta toimintaa ja kehittämään seuratoiminnan laatua ja seurojen välistä yhteistyötä.

Tälläkin hetkellä porilaiset urheiluseurat ovat merkittävässä ja aktiivisessa roolissa kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämisessä tarjoten mittavaa toimintaa erityisesti lapsille ja nuorille. Seurat tekevät laaja-alaista yhteistyötä eri kaupungin toimialojen kanssa vaikuttaen kaupunkilaisten hyvinvointiin, terveyden edistämiseen ja elintapoihin. Seurojen järjestämällä toiminnalla on lisäksi merkittävä ennaltaehkäisevä, kuntalaisia osallistava ja aktivoiva merkitys. Porilaiset seurat ovat myös merkittäviä veronmaksajia ja tapahtumatuottajia paikkakunnalla.

Seuraparlamentin perustamiskokouksessa oli paikalla 21 seuran edustus. Kokouksessa hyväksyttiin parlamentin säännöt, sekä valittiin puheenjohtaja ja seitsemän parlamentin jäsentä. Lähtökohtana oli, että jäsenet edustavat laaja-alaisesti paikallista seurakenttää.

 

Puheenjohtaja, Petteri Lahti, Musan Salama

Matti Luhtanen, Porin Uimaseura

Pia Salonen, Fudoshin

Matias Mattila, Pöytätennis Porilaiset

Anette Isoviita, Liikuntaseura Pori

Hermanni Haaparanta, Noormarkun Nopsa

Mikael Lehtinen, Porin Ässät ry

Sanna Salonen, Porin Taitoluistelu ry