Urkkapirkkojen podcast ja blogi - sporttia ja liikuntaa kiinnostavalla tavalla

Omatoimiset on urheilupodcast, johon idea syntyi kahden uteliaan ja omatoimisen urkkapirkon, Emmin & Terhin, halusta jutustella ja mutustella asioita urheilusta ja vähän sen vierestä. Pitkään hautunut projekti saavutti maalin koronapandemian aikana ja nyt on ilmestynyt seitsemän jaksoa ja blogia.     

Emmi ja Terhi ovat ystävyksiä monen vuoden takaa ja heitä yhdistää ringette. Pirkot ovat pelanneet sekä samassa, että eri joukkueissa, mutta eniten ehkä lyöneet puita uuniin erilaisissa ringetteen liittyvissä projekteissa. On tehty ringeten seurajoukkueiden MM-kisoja, MM-kotikisoja, Suomi100-projektia ja vaikka mitä. Nyt on uuden, Terhin ja Emmin aivan ihkaoman, projektin aika! 

Urkkapirkot esittelyssä  

Terhi Pinomäki on monessa mukana ollut viestinnän ja seuratoiminnan moniottelija sekä ex-ringetenpelaaja. Terhi seuraa aktiivisesti urheilua, rakastaa luistelua ja lumilautailua, ja nauttii nykyisin jopa juoksulenkeistä ja yin-joogasta. Harrastuksiin kuuluu myös agility mäyräkoiran kanssa. Ammatikseen Terhi koutsaa yrityksiä viestinnän ja markkinoinnin kiemuroissa ja tekee tekstejä. Koulutukseltaan Terhi on äikän ja historian maikka ja liikuntaneuvoja, joka katselee maailmaa uteliain silmin. Vapaa-aikanaan Terhi liikuttaa sekä omaa että muiden lapsia ja vähän aikuisiakin. Hyvästä kirjasta tai ideasta Terhi ei kieltäydy koskaan.  

Emmi Rantanen on lähes kaikesta urheilusta kiinnostunut ex-ringetenpelaaja. Erityisen lähellä sydäntä Emmille ovat joukkuelajit ja olympialaiset. Emmi on kiinnostunut myös kirjoittamisesta, erilaisista projekteista ja siitä, miten maailmasta saisi paremman paikan. Hän on 1,5-vuotiaan pojan äiti, koulutukseltaan kulttuurituottaja, ammatiltaan rekrytointivelho, kotoisin Turusta, mutta asunut jo pitkään pääkaupunkiseudulla. Hän harrastaa mm. ratsastusta, juo kahvinsa kauramaidolla, fanittaa Emmerdalea ja viihtyy parhaiten meren kohinassa. 

Ota Omatoimiset seurantaan  

Emmi kuvailee Omatoimisten viimeisintä  jakosoa. “Mediasta on korona-aikana saanut lukea ainakin kahdesta lajista, jotka ovat selviytyneet pandemian koettelemuksista aika hyvin: golf ja ratsastus. Miksi? Ja sitten tajuttiin, että näitä lajeja yhdistää ehkä joku muukin, nimittäin tietyt ennakkokäsitykset. Onko se ratsastus ihan superkallista ja pelaako sitä golfia vain yritysjohtajat? Jaksossa ekaa kertaa kaksi vierasta (ja vielä Varsinaisesta Suomesta!) ja aika hyvin Terhin kanssa pysyttiin puikoissa ja ohjaksissa”.   

Edellisessä podcastissa pohditaan, mitä kuuluu suomalaisille urheiluseuroille ja tuumaillaan myös liikunnan tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä. Omatoimisten kanssa asiaa on pohtimassa pitkän linjan urheiluseurakonkari, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n seuratoiminnan kehittämispäällikkö Maikku Miettinen. Jaksossa jutellaan mm. siitä, millä tavoilla koronapandemia on vaikuttanut seuroihin, mitkä ovat urheiluseurojen tärkeimmät tehtävät sekä tasa-arvosta ja sen toteutumisesta urheiluseuroissa.  

Yksi uusimmista jaksoista käsittelee lasten valmennusta ja liikkumista. Jaksossa etsitään vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin. Mikä lasten valmentamisessa on tärkeää? Miksi liikuntasuosituksista paasataan? Tämä jakso on kiinnostava niin valmentajille, vanhemmille kuin valmentamisesta kiinnostuneille! 

Podcast-jaksoihin pääset täältä  

Jokaiseen jaksoon liittyviin blogeihin pääset tästä

 

Seuraa Omatoimisisa myös  

Instagram: @omatoimisetpodi 

Facebook: Omatoimiset 

Juttuideoita voit toimittaa osoitteeseen. omatoimiset@gmail.com