Rajattomasti liikuntaa seurakoulutukset Satakunnassa

 

Satakunnan Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkostossa on tällä hetkellä mukana 15 kuntaa/kaupunkia Satakunnasta (Euran kunta, Eurajoen kunta, Harjavallan klaupunki, Huittisten kaupunki, Jämijärven kunta, Kankaanpään kaupunki, Karvian kunta, Kokemäen kaupunki, Merikarvian kunta, Nakkilan kunta, Pomarkun kunta, Porin kaupunki, Rauman kaupunki, Säkylän kunta ja Ulvilan kaupunki).

Kumppanuusverkoston tavoitteena on vahvistaa liikunnan asemaa kunta-, seutu- ja aluetasolla, syventää kuntien liikuntatoimien ja muiden toimijoiden esim. urheiluseurojen välistä yhteistyötä sekä tuottaa toimintamalleja väestön hyvinvoinnin edistämiseksi liikunnan keinoin.

Yksi tärkeä osa yhteistyötä on kumppanuusverkoston mahdollistamat Rajattomasti liikuntaa seurakoulutukset urheiluseuroissa toimiville henkilöille. LiikUn toteuttamat laadukkaat ohjaaja-, valmentaja- ja seuratoimijan koulutukset ovat yhteistyökuntien seurojen ja yhdistysten henkilöille maksuttomia.

Koulutuksiin voi osallistua myös Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkoston ulkopuolisista kunnista, jos koulutuksessa on vielä tilaa. Kumppanuusverkoston ulkopuolisille osallistujille koulutukset ovat maksullisia ja hinta määräytyy koulutuskohtaisesti

Koulutuksen toteutustapa: koulutuksissa otetaan huomioon turvallisuus ja voimassaolevat viranomaisten (THL) suositukset. Toteutamme osan koulutuksista etäkoulutuksina ja osan lähikoulutuksina. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen tarkemmat tiedot koulutuspaikasta.  Jos koulutus toteutuu etäkoulutuksena, tulet samaan tarkat ohjeet miten liityt mukaan verkossa. HUOM!  Ilmoittautuneille tulee mahdollisista muutoksista tietoa ennakkoon.

Voit ladata kevään kokonaisesitteen tästä itsellesi!

Urheiluseuran hallinto
31.1.2023  klo 17.00 - 20.00 etäkoulutus

Urheiluseuran toiminta perustuu seuran omiin sääntöihin ja yhdistyslakiin. Koulutuksessa käydään läpi hyvän seurahallinnon perusteita. Hyvä hallinto luo vahvan ja kestävän pohjan seuratoiminnalle. Tiedämme miten toimimme, ja vältämme turhat riidat. Teemoina ovat mm. päätöksenteko seurassa, seuran hallinnon toiminta, jäsenyys ja maksut seurassa.

 

Vastuullisuus seuratoiminnassa
15.2.2023 klo 17.30 - 19.30 Kankaanpää

Urheiluyhteisön tavoitteena on kaikissa olosuhteissa vastuullinen liikunta ja urheilu. Vastuullisuuskoulutuksessa perehdytään urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan ja peilataan teemoja oman seuran toimintaan. Koulutuksen aikana tarkastellaan hyvän hallinnon, turvallisen toimintaympäristön, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon, ympäristön ja ilmaston sekä antidopingin näkökulmia seuratoimintaan. Jokaisen aiheen jälkeen vaihdetaan ajatuksia kyseisestä teemasta. Koulutus antaa hyvät askelmerkit seuran vastuullisuusohjelman luomiseen ja keskusteluun vastuullisuudesta seuratoiminnassa.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 8.2. mennessä tämän linkin kautta
 

Urheiluseuran viestintä
25.4.2023 klo 17.30 - 20.30 Rauma

Viestintä on hyvän seuran toimivuuden edellytys. Koulutuksessa käydään läpi seuraviestintää eli sisäistä viestintää, mediaviestintää ja kriisiviestintää. Seura voi onnistua myös viestinnässä, mutta se edellyttää selkeää työnjakoa ja sitoutumista viestintään viestin lähettäjänä ja vastaanottajana.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 17.4. mennessä tämän linkin kautta

Minä valmentajana (VOK-1 Alueet)
28.2.2023 klo 17.00 - 20.00 etäkoulutus

Koulutuksessa tutustutaan urheilijalähtöiseen valmennukseen. Koulutuksessa innostetaan ja tuetaan valmentamisen motiivien, osaamisen ja tavoitteiden tunnistamista. Valmentamista tarkastellaan osana valmennuksen toimintaympäristöä ja siellä tarvittavaa osaamista. Koulutuksen runkona toimii valmentajan polku, jonka sisältöjä pohditaan pienryhmissä muiden osallistujien kanssa.

Koulutus kuuluu alueiden 1-tason Valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuteen (VOK-1 alueet). Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä oppimistehtävän koulutuksen jälkeen. Kesto 3 h + n. 3 h ennakko- ja oppimistehtävät. Koulutustodistuksen saaminen edellyttää tehtävien suorittamista.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 21.2. mennessä tämän linkin kautta

Lasten ja nuorten harjoittelun perusteet (VOK-1 Alueet)
15.3.2023 klo  17.00 - 20.00 etäkoulutus

Koulutus koostuu kahdesta osiosta. Ensimmäisessä osiossa keskitytään perusliikuntataitojen merkitykseen lasten ja nuorten harjoittelussa. Niitä peilataan lasten ja nuorten kokonaisliikunnan suosituksiin ja ohjattujen harjoituksien toteuttamiseen. Toisessa osiossa tutustutaan lapsilähtöiseen kokonaisvaltaiseen valmennukseen ja yhdessä muiden kanssa pohditaan niiden toteuttamista käytännön harjoituksessa.

Koulutuksen jälkeen tavoitteena on saada kokonaiskuva lasten ja nuorten liikkumisen ja liikunnan edellytyksistä sekä malli, jonka avulla kokonaisvaltaista valmennusta voi tarkastella lapsilähtöisessä valmennuskulttuurissa.

Koulutus kuuluu alueiden 1-tason Valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuteen (VOK-1 alueet). Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä oppimistehtävän koulutuksen jälkeen. Kesto 3 h + n. 3 h ennakko- ja oppimistehtävät. Koulutustodistuksen saaminen edellyttää tehtävien suorittamista.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 6.3. mennessä tämän linkin kautta
 

Taitojen oppiminen (VOK-1 Alueet)
21.3.2023 klo 17.30 - 20.30 Pori

Koulutuksessa saat tietoa taitojen oppimisen vaiheista. Taitojen oppiminen nähdään laajana kokonaisuutena, jossa vaihtelu ja monipuolisuus korvaa yksipuolista toistojen tekemistä. Koulutuksessa tutustutaan taidon opettamisen nykyaikaiseen malliin, joka ottaa huomioon ympäristön ja harjoitteet vaikutukset oppijaan. Lisäksi käydään läpi palautteen antamista ja siinäkin painotusta valmentajan roolista informaation antajana.

Koulutus kuuluu alueiden 1-tason Valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuteen (VOK-1 alueet). Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä oppimistehtävän koulutuksen jälkeen. Kesto 3 h + n. 3 h ennakko- ja oppimistehtävät. Koulutustodistuksen saaminen edellyttää tehtävien suorittamista.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 14.3. mennessä tämän linkin kautta

Motivoiva valmennus lapsilähtöisessä harjoitusympäristössä (VOK-1 Alueet)
11.4.2023 klo 17.30 - 20.30 Harjavalta

Koulutuksessa tutustutaan lasten liikunnan periaatteisiin sekä niihin tekijöihin, joiden vuoksi lapset ovat mukana urheilussa. Koulutuksessa käydään läpi tapoja, joilla voidaan lisätä laatua ohjatussa harjoituksessa. Itsemääräämisteorian kautta saat vinkkejä siihen, miten lasten sitoutumista ja hyviä kokemuksia liikkumiseen voi tukea. Yhdessä muiden kanssa ideoidaan käytännön valmennustyötä lapsilähtöisessä ympäristössä. Käytännön harjoituksessa saat vinkkejä ja ideoita monipuolisiin harjoitteisiin toteutettavaksi lasten kanssa.

Koulutus kuuluu alueiden 1-tason Valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuteen (VOK-1 alueet). Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä oppimistehtävän koulutuksen jälkeen. Kesto 3 h + n. 3 h ennakko- ja oppimistehtävät. Koulutustodistuksen saaminen edellyttää tehtävien suorittamista.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot 6.4. mennessä tämän linkin kautta

Yhteistyökuntien osallistujat
Koulutus on maksuton: Euran, Eurajoen, Harjavallan, Huittisten, Jämijärven, Kankaanpään, Karvian, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Pomarkun, Porin, Rauman,Säkylän ja Ulvilan yhteistyökuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille.

Muiden kuntien osallistujat
Jos koulutuksessa on tilaa, muiden kuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille koulutuksen hinta on 40/50/60/80/140 euroa riippuen koulutuksesta. Täytäthän laskutustiedot ilmoittautuessasi.

Ilmoittautumisehdot:
Koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuneille lähetetään ennen koulutuksen alkua tarkemmat tiedot sähköpostitse.HUOM!
Peruutusehdot: Ilmoittautumisesi on sitova. Peruutusilmoitus on tehtävä kirjallisesti sähköpostiin. Sairaustodistus toimitetaan LiikUn toimistoon (käsitellään tapauskohtaisesti). LiikU pidättää oikeuden muutoksiin.

Koulutuksia koskevat yleiset kysymykset LiikUun: Sari Laaksonen etunimi.sukunimi(at)liiku.fi, 02-5296 600.
Lisätiedot: Jurkka Virtala, etunimi.sukunimi(at)liiku.fi, 040 900 0845.

Voit kysyä lisätietoa koulutuspaikan esteettömyydestä koulutuskunnan yhteyshenkilöltä.

Eura Vesa Nuijavesa.nuija(at)eura.fi044 422484
EurajokiJarmo Ollijarmo.olli(at)eurajoki.fi044 3124267
HarjavaltaVesa Hakalavesa.hakala(at)harjavalta.fi044 5228 741
HuittinenTeuvo Munkkiteuvo.munkki(at)huittinen.fi044 5604331
Jämijärvi Teemu Huhtakangasteemu.huhtakangas(at)jamijarvi.fi040 587 6539
Kankaanpää Ilari Köykkäilari.koykka(at)kankaanpaa.fi 044 577 2773
KarviaSirpa Ala-Rämisirpa.ala-rami(at)karvia.fi 044 7727402
KokemäkiElina Heiniläelina.heinila(at)kokemaki.fi040 4886172
Merikarvia Eetu Aaltoneneetu.aaltonen(at)merikarvia.fi044 7246327
Nakkila Sari Ketolasari.ketola(at)nakkila.fi044 7475914
PomarkkuMika Grönmanmika.gronman(at)pomarkku.fi041 731 3194
Pori Petteri Lahtipetteri.lahti(at)pori.fi044 7010189
Rauma Ari Rajamäkiari.rajamaki(at)rauma.fi040 5464067
SäkyläJani Luomajani.luoma(at)sakyla.fi044 5171 011
Ulvila Markku Nevalamarkku.nevala(at)ulvila.fi0400 926117