Seuratuki -rahaa palkkaukseen ja toimintaan

Seuratuki

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille vuosittain seuratoiminnan kehittämistukea. Tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuajat ja lisätiedot tuesta löydät ministeriön sivulta tästä. 

Ministeriö tekee hakemusten perusteella hakemuksista lopullisen tukipäätöksen. Hakemukset käsitellään ennen ministeriön käsittelyä vaiheittain siten, että hakemuksista annetaan ensin lajiliiton lausunto ja sitten alueen lausunto. LiikUn seurakehittäjänä vastaa alueensa hakemusten lausumisesta.  Alueella toimii sitä varten koottu lausuntoryhmä.   

LiikU järjestää alueellisia koulutustilaisuuksia ja antaa konsultointiapua seuroille seuratukiasiassa.

Seuratuki-info ja sparraukset 

LiikU järjestää Seuratoiminnan kehittämistuen infotilaisuuden webinaarina (Zoom)keskiviikkona 27.10.2021 klo 17.45–18.45. 

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. 

Seuratoiminnan kehittämistukea hakevien seurojen kannattaa hyödyntää LiikUn ja oman lajiliittonsa asiantuntijoiden tukea ja sparrausapua hakemuksen työstössä. Infotilaisuus on loistava mahdollisuus kysyä tarkennettua tietoa hakuprosessista tai yleisesti seuratuesta. LiikU järjestää infon lisäksi myös erikseen varattavia seurakohtaisia sparraustilaisuuksia. 

Tilaisuuden asiantuntijoina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta sekä LiikUn seuratoiminnan kehittäjät Marko Mäenpää ja Jurkka Virtala. 

Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita: 

  • Hankkeen tavoitteet 

  • Millainen on hyvä hanke? 

  • Hyväksyttävät hankekulut 

  • Hankehakemusten käsittelyprosessi 

 

Ilmoittaudu infoon TÄSTÄ.  Saat osallistumislinkin webinaariin muutamaa päivää ennen tilaisuutta. Tilaisuus on maksuton

Webinaarissa on rajallinen aika kysymyksille, joten suosittelemme lähettämään ennakkoon mieltä askarruttavia kysymyksiä. Kysymykset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen marko.maenpaa@liiku.fi.

Seuratuen hakeminen 

Haku seuratoiminnan kehittämistukeen avataan marraskuussa 2021. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. Oheinen linkki vie vielä toistaiseksi viime vuoden hakusivulle. Lisätietoja opetus- ja kulttuuriministeriön sivulta. 

 

Sparraukset 

LiikU auttaa seuroja järjestämällä tukeen liittyviä sparraustilaisuuksia, joissa vastataan seurojen kysymyksiin koskien avustuksen perusteisiin liittyviin yleisiin kysymyksiin. Lisäksi sparraustilaisuuksissa käydään keskusteluja hakemuksista seurojen tuomien ideoiden pohjalta.  
 
Sparraustilaisuuksissa seuralla ei vielä tarvitse olla valmista hakemusta, vaan muutamia pohdittuja ideoita ja ajatuksia siihen, mistä tuleva hanke voisi koostua.  
 
Varaa omalle seurallesi puolen tunnin aika ja tule keskustelemaan sekä edistämään lasten ja nuorten liikuntaa. Tilaisuus on maksuton. 

Paikka: Teams 

Ajankohdat: tiistai 2.11 klo 12.30-16.30, torstai 4.11 klo 12.30-18.30, tiistai 9.11 klo 14.00-18.30. 

Varaa aika TÄSTÄ
 
Yhteyshenkilöt: Jurkka Virtala, puh. 040-9000 845 jurkka.virtala@liiku.fi , Marko Mäenpää, puh. 040-9000843 marko.maenpaa@liiku.fi 
 
Ilmoittautumisehdot: 
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki ennen tilaisuutta. 
LiikU pidättää oikeuden muutoksiin.