LiikU tarjoaa urheilijolle testauspalveluita, koulutusta ja tietoa ajankohtaisista asioista.

Urheilijan polku
Urheilijan Polulla kuvataan urheilijan matkaa lapsuudesta huippuvaiheeseen. Polku luo kuvaa eri vaiheissa olevien toimijoiden rooleista ja yhteistyötarpeista. Urheilijan polun lajikuvaus kertoo konkreettisesti sen, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja valmennuksen sisällön painopisteitä polulla tulisi eri ikävaiheissa olla. Urheilijat etenevät polulla yksilöllisten taipumustensa ja harjoitustaustojensa mukaisesti. Urheilijan Polku on työstetty valmiiksi noin 50 lajissa. Julkaistut Urheilijan Polut 

Testausta urheilijoille

Säännöllisen testauksen ja arvioinnin avulla seurataan eri ominaisuuksien kehittymistä. Testien ja arvioinnin tavoitteena on urheilijan yksilöllisten harjoituksellisten tarpeiden kartoittaminen, harjoittelun optimointi, lajissa kehittyminen, tulosten maksimointi ja terveenä pysyminen. LiikUn testauspalveluista löytyy:

  • InBody720-laitteella mittaat helposti, nopeasti ja ennen kaikkea luotettavasti kehon koostumuksen. InBody-mittaus motivoi pitämään huolta terveellisistä ravintotottumuksista ja riittävästä liikunnasta, joilla on suuri merkitys terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä. InBody720 soveltuukin erinomaisesti urheiluvalmennukseen.

  • Firstbeat Sports auttaa harjoittelun ja palautumisen optimoinnissa. Se ohjaa urheilijat ja joukkueet parempiin suorituksiin. Joukkueurheilussa tehokkuutta valmennukseen – paranna jokaisen pelaajan suorituskykyä ja palautumista. Yksilöurheilussa esim. urheilijan sykeanalyysi kuormituksen ja palautumisen seurantaan. 

Häirintävapaa urheilu

Urheiluharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Oletko sinä kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? Yhteyttä voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat, valmentajat, sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset. Älä jää kokemuksesi kanssa yksin. Me tarjoamme ilmaista tukea puhelimessa ja chatissa. #etoleyksin #etoleyksin

Ota yhteyttä  

Antidoping
SUEK toimii LiikUn kumppanina antidoping työssä. 

Lääkkeiden dopingluokitukset

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n KAMU -lääkehaku pohjautuu Maailman antidopingtoimisto WADAn kiellettyjen aineiden ja menetelmien luetteloon 2020, jonka mukaan lääkeaineet on luokiteltu kielletyiksi, ehdoin kielletyiksi ja sallituiksi. Jotkut kansainväliset lajiliitot ovat kieltäneet omissa säännöissään WADAn luettelon lisäksi myös muita lääkeaineita. Nämä lajiliittojen omissa säännöissään mahdollisesti kieltämät lääkeaineet, eivät ole mukana KAMU -lääkehaun luokitteluissa.

KAMU -lääkehaussa voi tarkistaa vain Suomesta saatavia resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita.