Satakunnan Urheilugaala 3.2.2024

Vuonna 2024 satakuntalainen urheiluyhteisö kokoontuu juhlistamaan maakunnan urheiluhetkiä menneeltä kaudelta. Hetket ovat syntyneet urheilijoiden unelmista ja rohkeudesta, unohtamatta tietenkään taustajoukkojen ja valmentajien merkittävää panosta. Yhtenä iltana olemme kaikki saman katon alla!

Lisätietoa Satakunnan Urheilugaalan omilta sivuilta!

4.2.2023 GAALASSA PALKITUT

Tämän linkin takaa löydät  illan palkitut henkilöt
 

Matti Mattsson Satakunnan vuoden urheilija 2022 

Viime vuonna Rooman EM -altaassa saavutettu hopeamitali 200 metrin rintauinnissa toi palkinnoksi myös valinnan vuoden Satakuntalaiseksi urheilijaksi. Matti on esikuva monille urheilijoille, eikä pelkästään vain uimareille. Matti omistautuu määrätietoisesti urheilijaelämään, mutta asiat urheilun ulkopuolella – perhe tärkeimpänä, tasapainottavat Matin arkea ja saavat ajatukset muualle. Sanonta “vähemmän on enemmän” toimii silloin, kun kivijalka on rakennettu vahvaksi ja arvot ovat kohdillaan, kuten Matilla. Satakunnan Osuuskauppa muisti Urheilugaalassa Matti Mattsonia merkittävällä stipendillä. 

Gaalassa elämänura -palkinnon vastaanotti Pekka ”Rocky” Rautakallio. Pekka Rautakallio kiersi maailmaa pelaajana tullen muun muassa valituksi ensimmäisenä suomalaisena pelaajana lajin arvostetuimman sarjan tähdistöotteluun.  Urheilu-urallaan lukuisia Suomen mestaruuksia ja tähdistövalintoja vyölleen kerryttänyt Rautakallio teki pitkän uran myös valmentajana.  

Satakuntalaisen urheilu-ura palkinnon saivat jääkiekkoilija Christian Ruuttu ja karateka Helena Uppgård o.s. Kuusisto. Christian Ruuttu muistetaan 80-luvun harvoista suomalaiskiekkoilijoista, jotka lunastivat paikkansa maailman parhaiden joukosta NHL:ssä. Urallaan yli 600 NHL-peliä pelannut Ruuttu on ollut myös tekemässä Suomalaista kiekkohistoriaa Leijonien voittaessa kahta ensimmäistä MM -mitaliaan. 

Helena Uppgård tunnetaan huikeana kamppailijana, jonka uran huippuhetket muistetaan nuorten ja aikuisten EM -mitaleista, unohtamatta lukuisia Suomen mestaruuksia. Lyhyen uran komeat saavutukset puhukoot puolestaan. 

Yhdeksännen kerran järjestetyssä loppuunmyydyssä Satakunnan Urheilugaalassa juhli lähes 500 osanottajaa Porin Cygnaeuksen koulun juhlapalvelukeskuksessa. Tilaisuuden järjesti Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, kumppaneinaan Porin ja Rauman Urheilutoimittajien kerhot sekä Porin kaupunki. Lisäksi illan järjestelyissä oli mukana useita yhteistyökumppaneita. 

Satakunnan Urheilugaalan somealustoilla Instagramissa ja Facebookissa @satakunnanurheilugaala näet kuvitusta palkituista. 


Kiitos kaikille Satakunnan Urheilugaalan osallistujille!