Ideoita varhaiskasvattajien työhyvinvointiin

Varhaiskasvatuksen henkilöstön hyvinvointi syntyy työn arjessa ja koostuu monista erilaisista seikoista. Varhaiskasvattajien työhyvinvointi heijastuu suoraan varhaiskasvatustoiminnan laatuun - hyvinvoiva henkilöstö mahdollistaa lasten hyvinvoinnin. Yhteisesti sovitut tavat toimia sekä sitoutuminen yhdessä tekemiseen edistävät henkilöstön työhyvinvointia. Työhyvinvoinnista vastaa johtajan lisäksi jokainen itse.

 

Joogaharjoitteita lasten kanssa yhdessä tehtäväksi

Innostun liikkumaan, Neuvokas perhe ja Elixir ovat tehneet lapsia innostavan videosarjan eläinjoogaliikkeistä. Lasten joogaharjoitteet innostavat lasta eläytymään ja innostumaan kehon liikkeistä ja rauhoittumisesta. Harjoitteet kehittävät mm. lapsen keskittymiskykyä, luovuutta, kehotuntemusta ja positiivisia tunteita. Eläydytään liikkeisiin yhdessä!

Tulosta eläinjoogakortit täältä.

Sporttihaaste

Pohjois-Savon Liikunta on työstänyt viiden viikon Sporttihaastekokonaisuuden hyödynnettäväksi aikuisten ja lasten yhteiseen liikkumiseen ja tauottamiseen. Materiaalista löytyy jokaiselle viikolle kolmen eri tason haasteet, jotka on värikoodattu. Vihreä haaste on helpoin ja toteutettavissa vaikka ihan pienten (alle 3v.) lasten kanssa, sininen hiukan haastavampi ja vanhemmille lapsille ja pinkki taas kaikkein haastavin tehtäväksi yhdessä vaikka eskareiden kanssa. Sporttishaasteista löytyy useimmista myös leikkivinkki, johon ohjeet löytyvät leikit-tukimateriaalista. Viimeisen viikon haaste on Vauhti-vartti, jonka ajatuksena on liikkua yhdessä vauhdikkaasti.

Napatkaa kortit käyttöönne ja toteuttakaa haastekokonaisuus tiiminne/yksikkönne kanssa!