Lapset ja seniorit harrastavat voimistelua yhdessä

Iloinen puheensorina täyttää salin, kun 4-7-vuotiaat lapset ja 55+ seniorit kerääntyvät yhteen viikoittaiselle jumppatunnilleen. Liikuntakeskus Alfan Pikkis-salissa on jälleen alkamassa Pyrkivä Gymnastics ry:n järjestämä isovanhempi-lapsi jumppa, joka yhdistää eri ikäryhmien liikunnalliset tarpeet ja tarjoaa samalla hienon mahdollisuuden isovanhempien ja lastenlasten säännölliseen, yhteiseen laatuaikaan.

 

  • Kaikki harjoitukset on suunniteltu sopiviksi molemmille ikäryhmille ja viikoittain vaihtuvat tuntiteemat sisältävät mm. yhdessä tasapainoilua, luuliikuntaa, ketteryysharjoitteita, koordinaatiota ja liikunnallisia leikkejä. Näitä taitoja ikääntyvät tarvitsevat kunnon ylläpitämiseen, ja lapset kehitykseen, Pyrkivän seurakoordinaattori Minna Saikkonen kertoo.

 

Isovanhempi-lapsi -jumppa sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille senioreille, jotka haluavat aloittaa liikunnallisen harrastuksen yhdessä lapsenlapsensa kanssa. Senioreille jumppa tarjoaa turvallisen voimisteluharrastuksen, joka kehittää koordinaatiota, tasapainoa ja lihaskuntoa, hauskanpitoa ja hyvää mieltä unohtamatta. Lisäksi se tarjoaa arvokasta yhdessäoloa ja aikaa lastenlasten kanssa, mukavan tekemisen ja temppuilun merkeissä.

 

Jumppaa on toteutettu yhteistyössä Turun Ammattikorkeakoulun kanssa jo vuodesta 2016 alkaen. AMK:n fysioterapeutti-opiskelijat huolehtivat turvallisesta harjoittelusta ja suunnittelevat tuntien sisällön ja harjoitteet sopiviksi yhdessä Pyrkivän voimisteluvalmentajien kanssa. Tuntien vetovastuu on opiskelijoilla, mutta Pyrkivän voimisteluvalmentaja on joka tunnilla paikalla opastamassa ja ohjeistamassa. Jokaiselle osallistujalle halutaan tarjota mahdollisuus harrastaa liikuntaa omien edellytystensä mukaan.

 

  • Lapset ja seniorit tekevät pääsääntöisesti samoja harjoitteita, parityöskentelynä tai yksin, kukin oman lähtötilanteensa ja tavoitetasonsa mukaan. Jokaisella tunnilla pääpaino on yhdessä tekemisessä, liikunnan ilossa ja uusien taitojen oppimisessa, Saikkonen täydentää.

Mitään vähimmäisvaatimuksia ryhmään osallistumiselle ei kunto- tai taitotason osalta ole. Fysioterapeutti-opiskelijat huomioivat kunkin osallistujan lähtötason ja räätälöivät harjoitteet jokaiselle sopiviksi.

  • Syksyllä 2019 käynnistyy jälleen viiden kerran kurssimuotoinen isovanhempi-lapsi jumppa, johon on mahdollista edelleen ilmoittautua mukaan. Haluamme tarjota kaikille ikäryhmille mahdollisuuden harrastaa voimistelua, turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tavoitteenamme on vakiinnuttaa ryhmä osaksi säännöllistä tuntitarjontaamme, Saikkonen kertoo.   

Lue lisää osoitteesta www.pyrkivagymnastics.fi ja lähde mukaan hyvän mielen voimistelutunneille. Ilmoittautumiset ryhmään joko s-postilla tai puhelimella, seurakoordinaattori Minna Saikkonen,

puhelin 045 605 6685 tai pyrkiva.gymnastics@gmail.com