Muutosjohtajalle kuusi vinkkiä kuntavasun edistämiseen

Liikunta kuntavasussa varmistaa liikunnan päivittäin läsnä olevaksi

Turun vasussa on kuvattu rakenteet ja niitä täsmennetään edelleen tämän hetkiseen päivitysversioon. Aikaisemmassa vasussa oli jo toki kuvattu eri liikkumisen muotoja, mutta muutoksia tulee, sillä laatu ja arviointi kirjoitetaan sisään vasuun. Laatukäsikirja yhdistetään Turussa siis vasuun. Tällöin työntekijät ja vanhemmatkin tietävät mihin suurempaan kokonaisuuteen muutokset liittyvät.

Turussa on jo hyvät liikunnan vuosisuunnitelmat, mutta nyt edelleen vaikutetaan siihen, että ei ole vain suunniteltuja liikuntatuokioita, vaan liikunta on luonnollinen osa jokaista päivää. ”Konkreettisesti tähän pyritään vaikuttamaan rakenteilla, yksiköissä olevilla ja alueellisesti toimivilla koordinaattoreilla sekä heidän tapaamisilla, joissa sitten jaetaan ideat ja käytännöt. Lisäksi tällä hetkellä pieni porukka suorittaa liikunnan ammattitutkintoa ja mm. Metsämörri-koulutuksen avulla pyritään luontoa hyödyntämään vielä entistä paremmin”, selventää konkreettisia toimenpiteitä Soukainen Turun tavoista.

Nyt tehtävät päivitykset vaikuttavat toimintakulttuurin muutokseen seuraavan kymmenen vuoden aikana, joten työ on alussa. Lisäksi Soukainen painottaa sitä, että johtajien rooli on suuri, jotta muutos menee eteenpäin.

Kuusi vinkkiä muutosjohtajalle:

1. Kerrotaan se, miksi muutos on tehtävä (nykytilan arviointi).
2. Omalla esimerkillä asian edistäminen alleviivaten rehellisyyttä (tehdään muutos ja sitten arvioidaan uudelleen tilannetta rehellisesti).
3. Ydinryhmä tukemaan johtajaa, jotta ei olla yksin uuden asian kanssa.
4. Pienin askelin suunnistetaan kohti välitavoitteita.
5. Huomioidaan muutoksen vaiheet – kannattaa tehdä näkyväksi pienikin edistyminen (kirjaaminen tärkeää).
6. Älä lannistu ensimmäisestä epäonnistumisesta, vaan anna kokeilulle useampi mahdollisuus kasvaa pysyväksi käytännöksi.
 

Ulla Soukainen valmistui 80-luvulla lastentarhanopettajaksi ja toimikin viitisentoista vuotta siinä virassa. Seuraavat kymmenisen vuotta hän toimi päiväkodinjohtajana. Sitten Salon kuntaliitoksenaikoihin, 2009, hänestä tuli varhaiskasvatuspäällikkö. 2011 Soukainen tuli toimeen Turun varhaiskasvatukseen ja pääteemoina olivat sisällöllinen kehittäminen sekä laatuprosessi.

”Olen siis saanut osallistua Turussa jo kolmatta kertaa varhaiskasvatusprosessiin. Oikeastaan koko töissä oloajan olen opiskellut. Lopulta 2015 väittelin varhaiskasvatuksen johtajuudesta. Nyt työskentelen kolmatta viikkoa ylitarkastajana Lounais-Suomen aluehallintovirastossa. Lisäksi nyt toimin Ilo kasvaa liikkuen-ohjelma-asiakirjan kirjoittajaryhmän puheenjohtajana.”


Muutos motivoi edelleen

”Muutos on jatkuvaa. Töissä pärjätäkseen on kehitettävä omaa työskentelemistä jatkuvasti. Siitä kai se työnimu tulee. Eilen sain kiitosta yhdessä sähköpostissa ja siitä tuli hyvä mieli. Koen, että tehtäväni on auttaa toisia ihmisiä. Nykyisessä tehtävässäkin koen, että teen kuntien kanssa yhteistyötä, eikä niinkään vain osoitella sormella epäkohtia. Tämä on meidän kaikkien yhteinen juttu.”


Soukainen taipuu muutosvastarinnan alla

Soukaisen mielestä, vaikka töitä tehdäänkin persoonan kautta, on oltava myös tietty ammatillisuus mukana. Hän kertoo olevansa melkoisen introvertti, mutta kokee, että hänen ammattiinsa kuuluu kertoa asioista, kirjoittaa ja käydä kouluttamassa.  ”Linkediniin juuri kirjoitin blogin muutosjohtamisesta. Totesin, että on taivuttava muutosvastarinnan alla”, nauraa Soukainen.

Soukaisen mukaan Ilo kasvaa liikkuen-yhteistyön myötä hän alkoi erityisesti kävelemään palavereihin. Oli hän toki kulkenut muutoinkin kävellen, mutta erilailla se tuli merkitykselliseksi toiminnaksi. Huomio kiinnittyi erilailla omaankin toimintaan. Soukaisen sanoin on tärkeää toimia niin kuin puhutaan.

”Tämän työn ja vasun kautta on mahdollistettavissa se, että lapsilla liikunta on arjessa läsnä jokaisessa päivässä. ”

Soukainen itse hakee arjen tasapainoa kolmen koon kautta: käsitöistä, kirjoittamisesta ja kävelystä, unohtamatta lukemista. Omat lapset ovat tietysti myös tärkeitä, vaikka kauempana asuvatkin.

”LiikUa suosittelen hyödyntämään erityisesti, jos kaipaa tukea, yhteistyökumppania tai koulutusten järjestäjää. Verkostot nykymaailmassa ovat tärkeitä - yksin ei pärjää”, kiteyttää LiikUn roolia Soukainen.