Susanne Kokko palkittiin Satakunnan Urheilugaalassa vuoden kouluttajana

Susanne Kokko palkittiin Lounais-Suomen vuoden kouluttajana

Satakunnan Urheilugaalassa palkittu vuoden kouluttaja Susanne Kokko ynnää fiiliksiään seuraavasti: ”Gaala oli tuttu jo aikaisemmin, mutta palkitseminen tuli puskista. On se hieno huomata, että arvostetaan sitä työtä mitä tekee. Kannustaa kyllä eteenpäin!

Juhlahumu hälveni kuitenkin viime viikkoisen haipakan myötä. Olin Varalassa kouluttautumassa muutaman päivän lasten liikunnan ammattitutkintoon ja pari päivää pidin Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutusta Rauman varhaiskasvatuksen henkilökunnalle. Lisäksi perheessämme on kolme harrastavaa lasta, joten tukiverkon tärkeyttä ei voi kyllin korostaa”.

Kokon kommentti kouluttamiseen liittyen alleviivaa nöyrää asennetta tekemiseen ja halua jatkuvaan kehittymiseen.

 ”Jokaisesta koulutuksesta kouluttajanakin saa paljon osallistujilta. Toisaalta myös niin, mitä enemmän saa tietoa ja oppii, lisääntyy ymmärrys siitä, miten paljon on edelleen opittavaa."

Kouluttajan uran pohjana oma kiinnostus liikkumiseen sekä kesätyöt LiikUlla

Susannen oma kiinnostus liikkumiseen taustalla. Nuorempana hän oli mukana telinevoimistelussa ja kilpa-aerobicissa, urheilulukiossa jääkiekko vei voiton ja lopulta hän päätyikin kiekkoilemaan SM-tasolla.

”Lukion jälkeen menin kesätöihin LiikUlle. Pidin lasten kesäkerhoja urheilukentillä ja siitä on alkanut kouluttajan urani.”

Susanne on koulutukseltaan sosionomi ja lapset sekä nuoret ovat lähellä hänen sydäntään.

”Minulla on toimi Porin varhaiskasvatuksessa, mutta tällä hetkellä työskentelen varhaiskasvatuksen liikkumisen edistämisen hankkeessa, varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattorina Porin kaupungilla. Kierrän Porin varhaiskasvatusyksiköitä ja mietimme, miten fyysinen aktivisuus saataisiin nousemaan pienin askelin varhaiskasvatuksen arjessa. Este liikkumiselle ei ole se, että ei ole esimerkiksi tiettyjä tiloja käytettävissä.”

Kokon repertuaari palkitsemisen arvoinen

Susanne kouluttaa lähes kaikkia varhaiskasvatukseen liittyviä koulutuksia LiikUn koulutustarjonnasta sekä alakoulun henkilöstölle toiminnallista oppimista. Työssäni henkilökunnan motivointi ja tietoisuuden lisääminen ovatkin avainasemassa, jotta lapset saataisiin liikkumaan.

Täällä Porissa LiikUn rooli on vahva liikuntakulttuurissa. Ihmiset tietävät, että LiikU järjestää tapahtumia ja kouluttaa - esimerkiksi Pitkiksen tuntevat Satakunnassa lähes kaikki. Koulutuksia lienee tiedossa tulevaisuudessakin”, summaa Susanne tulevaisuuttaan.