Taajamametsien käsittely - metsien terveysvaikutukset ja merkitys opetuksessa -seminaari 14.9. Kaarina

Metsässä liikkuminen lisää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä: luonto auttaa palautumaan stressistä ja unohtamaan arjen huolet, sekä parantaa mielialaa. Luontosuhde muodostuu jo lapsuudessa, ja lähimetsät ovat tärkeitä esimerkiksi päiväkodeille ja kouluille. Taajamametsissä on erinomaiset mahdollisuudet käsitellä metsiä luonnonmukaisesti ja luoda ihmiselle monipuoliset puitteet luonnosta nauttimiselle.
Seminaarissa kuulemme asiantuntijapuheenvuorot viheraluepäällikkö Ossi Vesalaiselta uudesta metsänhoitomallista, johtaja Kimmo Saariselta metsien vaikutuksista ihmisen terveydelle ja toiminnanjohtaja Minna Takkulalta lähimetsien merkityksestä päiväkodeille ja kouluille. Puheenvuorojen jälkeen siirrymme läheiselle Lemunniemen alueelle tutustumaan metsäkohteisiin.
Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kuntien metsien käsittelystä vastaaville henkilöille sekä ympäristökasvatuksen ja luonnon terveysvaikutuksien parissa työskenteleville. Voit osallistua halutessasi koko tilaisuuteen tai vaikka tulla kuuntelemaan aamupäivän puheenvuorot. Mikäli et itse pääse paikalle, voit jakaa kutsun toiselle sopivalle henkilölle. Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset maanantai 4.9. mennessä sähköpostitse: maarit.koistinen@sll.fi
Tervetuloa!
Järjestäjät: Kaarinan kaupunki ja Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry