Varhaiskasvatusverkosto

Verkostojen avulla innostusta, osaamista ja lisää liikettä pienten lasten arkeen!

Verkostossa jaetaan ajankohtaista tietoa, hyviä vinkkejä ja käytänteitä pienten lasten fyysisen aktiivisuuden lisäämisestä sekä pohditaan yhdessä erilaisia kehittämistarpeita. Tapaamisissa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja verkostoitua muiden toimijoiden kanssa. Teemoja suunnitellaan ja kehitetään osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Verkosto on tarkoitettu Lounais-Suomen kuntien varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattoreille/ liikunnan yhteyshenkilöille, oppilaitosten edustajille, kuntien liikuntapalveluiden varhaiskasvatuksen vastaaville ja seuratoiminnan parissa toimiville, jotka ovat kiinnostuneita alle kouluikäisten lasten liikunnan lisäämisestä. Verkostotapaamisia järjestetään 3-4 kertaa vuodessa ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Verkostoa organisoi Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.

Lähde rohkeasti mukaan verkostoitumaan ja saamaan virtaa omaan työhösi!

 

Seuraava Lounais-Suomen varhaiskasvatuksen liikunnan edistämisen verkostotapaaminen

- teemana Nykytilan arviointi työkalun monet mahdollisuudet - 

Aika:              maanantai 24.4.2023, klo 12.30-14.30

Paikka:          etätapaaminen Teamsin välityksellä

Kutsutut:       Lounais-Suomen kuntien varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattorit/ liikunnan yhteyshenkilöt, oppilaitosten edustajat, kuntien liikuntapalveluiden varhaiskasvatuksen vastaavat ja muut, jotka ovat kiinnostuneita alle kouluikäisten lasten liikunnan lisäämisestä

Ohjelma:        Verkostotapaamisessa pureudutaan Nykytilan arviointi varhaiskasvatukseen -työkaluun, joka on maksuton Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmassa mukana oleville yksiköille toiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin. Arviointityökalu auttaa varhaiskasvatusyksiköitä valitsemaan oikeat kehittämiskohteet liikunnan edistämisessä. Tämän lisäksi työkalu tukee Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmatoiminnan ja liikkumisen edistämistyön tiedolla johtamista.

Kuulemme kokemuspuheenvuoron hankekoordinaattori Essi Kaipaiselta siitä, miten heillä Kirkkonummen varhaiskasvatuksessa on otettu arviointityökalu omakseen ja hyödynnetty monella eri tasolla. Kirkkonummella on viimeiset kolme vuotta ollut 100% täyttöaste Nykytilan arviointi varhaiskasvatukseen työkalussa. 

Lisäksi pääset vaihtamaan kuulumisia muiden verkostolaisten kanssa sekä kuulet ajankohtaiset terveiset LiikUlta, Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmalta ja Lounais-Suomen aluehallintovirastolta.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 20.4.2023 tämän linkin kautta.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Lounais-Suomen aluehallintoviraston kanssa.