Kunnat haluavat tehdä liikkumisesta helpompaa

Turun seudun 11 kuntaa Uudenkaupungin edustajilla täydennettynä kokoontui Liedon kunnantalolla 24.1.2019 keskustelemaan keskeisistä liikunnan ja urheilun kehittämisen haasteista seudullisesti. Esille nousi kaksi keskeistä asiaa: liikkumisesta on tehtävä mahdollisimman helppoa ja meidän on tehtävä yhteistyötä entistä laajemmilla verkostoilla.

Kunnat haluavat tehdä liikkumisesta helpompaa

Monia asioita on jo tehty liikuntakynnyksen madaltamiseksi. Yhteistyö on tuottanut seutukunnallisia yhtenäisempiä toimintatapoja ja työkaluja eri kohderyhmien liikkumisen helpottamiseksi:

Mihi tarjoaa 13­­­­—19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden tutustua liikuntapaikkoihin (esim. kuntosalit, uimahallit), kokeilla maksutta monia liikuntamuotoja tai harrastaa jotakin lajia säännöllisemmin. Tällä hetkellä Mihi-toiminta on maksutonta Turun seudun nuorille.

Wertaisliikuttajatoiminta osallistaa ja aktivoi ikäihmisiä. Koulutuksiin etsitään ikätovereidensa liikuttamisesta innostuneita, ja sen jälkeen toimintaa toteutetaan yhdessä kunnan ikäihmisten liikunnasta vastaavien kanssa. Tällä hetkellä alueemme kunnissa toimii jo kymmeniä wertaisia! Tutustu kevään 2019 Wertaisliikuttajakoulutukseen sivun alaosan linkistä!

Saattajakortti helpottaa eri tavoin toimintarajoitteisten liikunnan harrastamista tai tapahtumiin osallistumista.

LiikuntAsiaa-uutiskirjeellä ja nettiviestinnällä tuodaan liikunnan ja urheilun ajankohtaisia asioita kuntien päättäjien tietoon päätöksentekotyötä helpottamaan. Myös yhteisempää strategista suuntaa ja seurannan mittareita on jo alettu kehittää.

Liiqquu Leikkipuistojumppa-toimintaa ollaan käynnistämässä Rajattomasti-yhteistyökuntien ja koulutuksen kehittäjän Marianne Sjöroosin kanssa. Kevään 2019 koulutusesite löytyy sivun alaosan linkistä.