Saattajakortti

Avustajan kanssa liikkumaan ja kulttuurin pariin!

Turun seudun 11 kunnassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Raisiossa, Ruskolla, Sauvossa ja Turussa on käytössä yhteinen Saattajakortti. Saattajakortin tavoite on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista.

Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn  kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin saattajan roolissa. Uimahalleissa, kunto- ja liikuntasaleissa sekä kulttuurikohteissa toiminnan tulee olla kaupungin järjestämää. Kortti ei siis välttämättä oikeuta sisäänpääsyyn muiden tahojen kaupungin tiloissa järjestämiin tilaisuuksiin.

Turun seudun kunnissa asuvalla henkilöllä, jolla on avustajan tarve, on mahdollisuus hakea Saattajakorttia koti- tai asuinkuntansa liikuntapalveluilta.

Kortin myöntää kunnan liikuntapalvelut hakemuksen perusteella. Korttia anottaessa tulee esittää kuntoutus- / palvelusuunnitelma tai lääkärin tai fysioterapeutin lausunto. Näkövammaiset saavat kortin myös esittämällä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n näkövammakortin.

Kortti on avustettavan henkilökohtainen ja se tulee esittää kassalla. Saattajana voi toimia kulloinkin eri henkilö. Kortti on voimassa määräajan, enintään kolme vuotta kerrallaan.

Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla -kuntien Liikunta- ja kulttuuripalvelut

Kortin käyttöpaikat on nähtävissä kuntien sivuilla, joille pääset alla olevista linkeista.

 

Saattajakorttipalvelut:

 

Turussa

Raisiossa

Naantalissa

Liedossa

Nousiaisissa

Kaarinassa

Mynämäellä

Maskussa

Ruskolla

Paimiossa

Sauvossa