Perinteinen Haastepyöräily -kampanja haastaa kaikki lounaissuomalaiset pyöräilemään.

Aikaisemmin Haastepyöräilyssä kilpailtiin toisia kuntia vastaan, mutta nyt kuntien välinen kilpailu on muuttunut tavoitteeksi saada niin vanhat kuin uudet pyöräilijät aktivoitua liikkeelle ja tekemään kirjauksia. Suomi100 juhlavuoden teemana on yhdessä ja 100 pyöräilytekoa!  

Haastepyöräily saa vuosittain Lounais-Suomen pyörien päälle. Kunnat kisaavat vapusta juhannusviikolle (1.5. - 25.6.2017) ja osa kunnista jatkaa elokuun loppuun asti. Parhaimmillaan Haastepyöräilyn vajaassa kahdessa kuukaudessa on pyöräilty 3,5 miljoonaa kilometriä eli sata kertaa maapallon ympäri!

 

Haastepyöräily -kampanjan kirjaus kriteerit

Kirjaukseen oikeuttava määrä edellyttää 10 km matkaa pyöräillen.
Työmatkapyöräilyssä kriteeriä voi ”löyhentää” esim. jos yhteen suuntaa matka on 5 km. Takaisintulo on myös 5 km, joten kokonaismäärä olisi 10 km.
Samalla reissulla voi merkitä useammankin kirjauksen kutakin 10 kilometriä kohden
Jokainen kirjaa omat pyöräilynsä.
Pyöräilyalueena voi olla muukin kun oma kunta => suoritukset merkataan oman kunnan lähimpään postilaatikkoon tai LiikUn nettisivujen kautta oman kunnan lomakkeeseen.
Nettikirjauksen voit tehdä, mikäli reittisi ei kulje laatikoiden luona tai teet yhtäjaksoisen pitkän lenkin. Nettikirjaukseen voi merkata koko matkasi kerralla.

Tästä kuntien nettisivulle ja nettikirjaukseen! (avataan toukokuussa 2018)

 

Teemana valtakunnallinen yhdessä 100 pyöräilytekoa

Tehdään itsenäisyyden kunniaksi yhdessä 100 pyöräilytekoa tai enemmän! Kansalainen, kaveriporukka, järjestö, kunta tai yritys voivat yhdessä tai erikseen kantaa kortensa kekoon: tavoitteena voi olla vaikka 100 pyöräiltyä työmatkaa, 100 pyöräretkelle vietyä lasta, 100 vähävaraisille lahjoitettua polkupyörää tai 100 uutta, kunnollista pyörätelinettä. Yhdessä on sadan alku ja porukalla tavoitteisiin on helpompi päästä. 

Näin osallistut: Voit osallistua tekemällä valitsemiasi pyöräilytekoja ja kertomalla niistä Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #100pyöräilytekoa. Voit kirjata ne tapahtuman 100 pyöräilytekoa Facebook -sivulle. Poimimme somesta #100pyöräilytekoa -tunnisteella lähetettyjä kuvia myös tälle sivustolle inspiraatioksi toisille. Palkitsemme kuukausittain hyviä pyöräilytekoja! Haasta perheesi, kaverisi, työpaikkasi, harrastejärjestösi ja kuntasi!

 

Tulostettavat Haastepyöräilymateriaalit 2017