Seuratoiminnan kehittämistuki eli seuratuki

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille vuosittain seuratoiminnan kehittämistukea. Tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuajat ja lisätiedot tuesta löydät ministeriön sivulta tästä. (Ohjautuu vielä toistaiseksi vuoden 2023 tukihaun tietoihin.)

Ministeriö tekee hakemusten perusteella hakemuksista lopullisen tukipäätöksen. Hakemukset käsitellään ennen ministeriön käsittelyä vaiheittain siten, että hakemuksista annetaan ensin lajiliiton lausunto ja sitten alueen lausunto. LiikUn seurakehittäjänä vastaa alueensa hakemusten lausumisesta. Alueella toimii sitä varten koottu lausuntoryhmä.

LiikU järjestää alueellisia koulutustilaisuuksia ja antaa konsultointiapua seuroille seuratukiasiassa.

Seuratuki-info ja sparraukset

Seuroille järjestetään tuesta kaikille valtakunnallisesti yhteinen etäinfo, jossa Opetus- ja kulttuuriministeriössä seuratuesta vastaava liikunnan ylitarkastaja Sari Virta kertoo, mihin ja miten seuratukea voi hakea ja mitkä asiat vaikuttavat tuen saamiseen.

Infotilaisuus järjestetään taas syys-lokakuun vaihteessa. Tarkempi aikataulu julkaistaan heti, kun saamme sen tietoomme. Lisäksi LiikU järjestää myös yleisen lounaissuomalaisille seuroille tarkoitetun seuratuki-infon.

Katso tästä tallenne Sari Virran pitämästä hakuinfosta 28.9.2022

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Seuratoiminnan kehittämistukea hakevien seurojen kannattaa hyödyntää LiikUn ja oman lajiliittonsa asiantuntijoiden tukea ja sparrausapua hakemuksen työstössä. Infotilaisuus on loistava paikka kuulla tarkennettua tietoa hakuprosessista tai yleisesti seuratuesta. LiikU järjestää infon lisäksi myös erikseen varattavia seurakohtaisia sparraustilaisuuksia.

Infossa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Hankkeen tavoitteet
  • Millainen on hyvä hanke?
  • Hyväksyttävät hankekulut
  • Hankehakemusten käsittelyprosessi

Seuratuen hakeminen

Haku seuratoiminnan kehittämistukeen avataan marraskuussa 2024. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. Oheinen linkki vie vielä toistaiseksi viime vuoden hakusivulle. Lisätietoja opetus- ja kulttuuriministeriön sivulta.

Sparraukset

LiikU auttaa seuroja järjestämällä tukeen liittyviä sparraustilaisuuksia, joissa vastataan seurojen kysymyksiin koskien avustuksen perusteisiin liittyviin yleisiin kysymyksiin. Lisäksi sparraustilaisuuksissa käydään keskusteluja hakemuksista seurojen tuomien ideoiden pohjalta.

Sparraustilaisuuksissa seuralla ei vielä tarvitse olla valmista hakemusta, vaan muutamia pohdittuja ideoita ja ajatuksia siihen, mistä tuleva hanke voisi koostua.

Varaa omalle seurallesi puolen tunnin aika ja tule keskustelemaan sekä edistämään lasten ja nuorten liikuntaa. Sparraustilaisuuteen voi seurasta osallistua useampia henkilöitä. Sparraus seuralle on maksuton.

Paikka: Teams

Ajankohdat: Tulossa syksyllä 2023

Varaa aika: Linkki tulossa syksyllä 2023

Yhteyshenkilöt: Jurkka Virtala, puh. 040-9000 845 jurkka.virtala@liiku.fi , Marko Mäenpää, puh. 040-9000843 marko.maenpaa@liiku.fi

Ilmoittautumisehdot:
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki ennen tilaisuutta.
LiikU pidättää oikeuden muutoksiin.Löydä lisää sisältöä samoista aiheista