Maakunnan aktiivisin työpaikka 2022

Etätöistä kipinä työyhteisöliikuntaan

Varsinais-Suomen aktiivisin työpaikka Auramarine panostaa työhyvinvoinnin ja henkilöstöliikunnan jatkuvuuteen.

Kun monien työyhteisöjen toiminta keväällä 2020 lamaantui koronan ja etätöiden myötä, meriteollisuuden parissa toimivan Auramarinen henkilöstöhallinnossa lähdettiin miettimään, kuinka saada työntekijät pysymään aktiivisina myös kotikonttoreissa.

Asian eteen on parin viime vuoden ajan tehty päämäärätietoisesti  töitä, ja nyt saavutukset myös huomioitiin. Auramarine palkittiin keväällä 2022 Varsinais-Suomen aktiivisimpana työpaikkana.

  • Haluamme tukea henkilöstön liikkumista ja hyvinvointia sekä pitää yllä myös toiminnan jatkuvuutta, Auramarinen henkilöstöpäällikkö Veera Ekuri painottaa.

 

Kuntokartoituksista suuntaa

Ekuri kertoo koronan aiheuttamien poikkeusolojen toimineen osittaisena pontimena työyhteisöliikunnan aktivoitumiselle, sillä etätöihin siirtymisen myötä normaali päivittäinen liikkuminen väheni ja yhteisöllisyys kärsi.

  • Työmatkaliikunta jäi pois, samoin päivittäiset jaloittelut työkaverin luokse. Toteutimme työntekijöiden keskuudessa henkilökohtaiset haastattelut, joissa esiin nousi huoli omasta liikkumattomuudesta. Sen myötä lähdimme selvittämään, kuinka lisätä työyhteisön aktiivisuutta etätyöaikana.

 

Aluksi työntekijöille järjestettiin LiikUn kautta kuntokartoitukset. Tämän jälkeen jokaisella halukkaalla oli mahdollisuus omaan henkilökohtaiseen liikunta- ja ravintoneuvontaan.

Liikettä etätyöpäiviin saatiin muun muassa LiikUn Break Pro -taukoliikuntasovelluksen avulla.

  • Taukoliikuntasovellus oli meillä käytössä vuoden verran. Se toimi hyvin etätöissä. Kun siirryimme takaisin toimistolle ja avokonttoriin, käyttö jäi vähemmälle. Mietinnässä on nyt muita tapoja aktivoivien taukojen pitämiseksi.

 

Webinaareja ja kisailua

Viime vuoden aikana Auramarine järjesti työntekijöilleen muun muassa viisi hyvinvointiwebinaaria sekä syksyisen liikuntailtapäivän sauvakävelyn, kahvakuulan ja kehonhuollon merkeissä.

Talvella työntekijöitä aktivoitiin talviurheilukisan merkeissä. Yhteisöllisyyttä haettiin tiimien välisellä mittelöllä, ja mukaan lähtikin noin puolet henkilökunnasta.

  • Kesäksi on suunnitteilla osallistuminen pyöräilyn Kilometrikisaan, Ekuri kertoo.

 

Hyvinvointia kokonaisvaltaisesti

Noin 50 hengen työyhteisössä on suhtauduttu uusiin, aktiivisiin tuuliin todella myönteisesti.  Syksyllä 2021 järjestetylle liikuntailtapäivälle on tulossa jatkoa. Samoin kuntotestauksia on tarkoitus tehdä tulevaisuudessakin puolivuosittain.

Toiminnan jatkuvuus onkin Ekurin mukaan avainasemassa. Ajatuksena on, että työhyvinvointi ja yleinen hyvinvointi kietoutuisivat luontevasti yhteen. Tätä ajatusta on viety eteenpäin pienin askelin.

  • Meillä oli esimeriksi erilaisia vinkkejä ja haasteita sisältänyt hyvinvoinnin joulukalenteri edellisjouluna ja puolestaan viime jouluna joululahjaksi jokainen sai valita jonkun hyvinvoinnin teemaan sopivan tuotteen tai palvelun, kuten sykemittarin, lihashuoltovasaran tai hieronnan. Kannustamme ihmisiä pitämään itsestään huolta myös vapaa-ajalla, Ekuri painottaa. 

 

Teksti: Elina Lammela                                Kuva: Veera Ekuri