
Koulutusten avulla pyrimme rikastuttamaan opiskelupäiviä liikkeellä ja liikunnan ilolla. Tarjoamme koulutuksia sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Tutustu tarjoamiimme koulutuksiin alla. Lisätietoja voit tiedustella asiantuntijoiltamme. Yhteystiedot löydät alta.
Liikuntatutor- koulutus opiskelijoille
Haluatko innostaa opiskelijoitasi liikkeeseen ja yhteisöllisyyteen? Tilaa Liikuntatutor-koulutus omalle oppilaitokselle ja tarjoa opiskelijoillesi mahdollisuus osallistua Liikkuva opiskelu -toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutuksessa opiskelijat saavat tietoa liikunnan eduista sekä käytännön työkaluja oman oppilaitoksen arjen virkistämiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Koulutus kestää 3 tuntia.
Koulutuksen sisältö:
- Liikunnan hyödyt ja merkitys
- Taukoliikunnan suunnittelu ja käytännön toteutus
- Yhteisöllisyyden vahvistaminen liikunnan avulla
- Liikuntahaasteiden suunnittelu ja toteutus
Koulutuksen sisältö voidaan räätälöidä oppilaitoksen tarpeisiin sopivaksi. Valitse 10–15 innostunutta opiskelijaa edustamaan oppilaitostasi ja antamaan panoksensa liikunnallisen ympäristön luomiseksi.
Uutta buugia Liikkuvaan opiskeluun - työpaja
Toteutamme työpajan yhteistyössä oppilaitoksen henkilökunnan ja opiskelijaedustuksen kanssa. Työpaja räätälöidään oppilaitoksen tarpeiden mukaisesti, hyödyntäen nykytilan arviota. Työpaja tukee LOPS2021 sisältöjä erityisesti hyvinvoinnin ja toimintakulttuurin näkökulmasta.
Työpajan sisältö:
- Nykytilan arvio Liikkuvan oppilaitoksen kehittämiseksi
- Toiminnallinen oppiminen työkaluna
- Tutkimustiedon hyödyntäminen toiminnan perustana
- Opiskelijoiden osallisuus ja fyysisen aktiivisuuden vaikutukset opiskeluun
- Vanhempien osallistaminen ja tietoisuuden lisääminen
- Oman hyvinvoinnin ja liikkumisen vuosikellon laatiminen
Työpaja kestää 2–3 tuntia ja sen sisältö muokataan oppilaitoksen tarpeiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Lue lisää...
Liikkuva opiskelu -työpaja
Tarvitsetko ideoita Liikkuva opiskelu -toiminnan suunnitteluun? Tilaa Liikkuva opiskelu -työpaja, joka tarjoaa oppilaitoksen henkilökunnalle ja opiskelijaedustajille vinkkejä ja ideoita toimivista käytännöistä. Työpaja keskittyy Liikkuva opiskelu -ohjelman esittelyyn, aktiivisen opiskelupäivän hyötyihin, liikunnallisen toimintakulttuurin kehittämiseen ja käytännön ideoihin.
Työpajan teemoja:
- Liikkuva opiskelu -ohjelman esittely
- Aktiivisen opiskelupäivän hyödyt tutkimustiedon valossa
- Liikunnallisen toimintakulttuurin vahvistaminen oppilaitoksessa
- Käytännön vinkkejä toiminnan toteutukseen
- Oman toiminnan suunnittelun käynnistäminen
Työpajan kesto vaihtelee 2–4 tuntiin oppilaitoksen tarpeiden mukaisesti.
Tauoilla energiaa opiskeluun - koulutus
Haluatko oppilaitokseesi aktiivisempaa tauottamista? Tarjoamme koulutusta oppituntien tauottamiseen ja elävöittämiseen. Koulutuksessa saat valmiita ideoita, vinkkejä ja linkkejä, miten opetuksen voi tauottaa mielekkäästi. Sisältö räätälöidään oppilaitoksen tarpeisiin.
Koulutuksen kesto on 2 tuntia ja sisältö muokataan koulun tason mukaan (alakoulu, yläkoulu, ammattikoulu, lukio).
Fyysisesti aktiivisempi opiskelupäivä
Toiminnallinen oppitunti 2. asteen opiskelijoille (75-90 min.)
Tervetuloa oppitunnille, joka avaa oven liikkuvampaan opiskelupäivään! Tämän toiminnallisen oppitunnin tavoitteena on syventää opiskelijoiden ymmärrystä liikkumisen merkityksestä oppimisen, opintomenestyksen ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Tutustumme tutkittuun tietoon ja hyödynnämme teknologiaa opiskelupäivän aikaisen fyysisen aktiivisuuden mahdollistamisessa.
Oppitunnin sisällöt:
Tutkimustulokset fyysisesti aktiivisen opiskelupäivän perustana: Käymme läpi tutkimustuloksia, jotka korostavat liikunnan vaikutusta oppimiseen ja keskittymiskykyyn. Ymmärrämme, miten aktiivinen opiskelupäivä voi edistää opintomenestystä.
Taukoliikunta, istumisen vähentäminen ja passiivisuuden purkaminen: Perehdymme siihen, miten taukojen aikainen liikunta ja istumisen vähentäminen voivat positiivisesti vaikuttaa opiskelupäivän energisyyteen ja tehokkuuteen.
Toiminnallinen oppiminen: Tutustumme toiminnallisen oppimisen konseptiin ja sen hyötyihin. Keskustelemme siitä, miten liikkeen integroiminen oppimistilanteisiin voi edistää oppimisen iloa ja tuloksia.
Aktiivinen/aktivoiva oppimisympäristö: Pohdimme, miten oppimisympäristön suunnittelulla ja järjestelyillä voidaan kannustaa opiskelijoita liikkumaan ja pysymään aktiivisina opiskelupäivän aikana.
Opiskelijoiden osallisuus ja omaehtoinen fyysinen aktiivisuus: Keskustelemme siitä, miten opiskelijat voivat itse osallistua aktiivisuuden lisäämiseen ja miten he voivat ottaa vastuun omasta fyysisestä hyvinvoinnistaan.
SAKU ry liikkuva opiskelu- toiminnassa
Lisäksi, meillä on ilo ilmoittaa, että Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry tarjoaa tukea ja materiaalia Liikkuva Opiskelu -toiminnan toteuttamiseen ammatillisissa oppilaitoksissa. SAKU ry edistää liikkumista edistävien toimintaympäristöjen juurtumista ammatillisen koulutuksen arkeen seuraavilla toimenpiteillä:
Lisätietoja ja tuki löytyy osoitteesta: sakury.net/opiskelijaliikunta/liikkuva-opiskelu-toiminta