Tukea seuroille

 

OKM:n Seuratuki on avautunut

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtakunnallista seuratukea jaetaan neljä (4) miljoonaa euroa vuodelle 2018, mikäli eduskunta vahvistaa esityksen. Haku on avattu OKM:n sivuilla ( http://minedu.fi/liikunta )   13.11.2017 ja se päättyy 15.12.2017. Pienin haettava summa on 2500 € ja suurin haettava summa 15 000 €. Seuratukea haetaan sähköisesti Seuraverkossa osoitteessa www.seuraverkko.fi. Tunnukset kannattaa luoda valmiiksi palveluun vaikka heti, jos niitä ei ole aikaisemmin tehty. Seuratuen tarkat hakuohjeet ja kriteerit on julkaistu ministeriön sekä Seuraverkon sivuilla.
Hakemus tulee lähettää sähköisesti 15.12.2017 klo 16.15 mennessä. Lähetys on hakijan vastuulla,
Seuratukea jo 2017 saanut kaksivuotinen hanke tulee erikseen raportoida seuraverkon lisätietokentässä. LiikU järjestää kaksi koulutustapahtumaa: Turussa 20.11 ja Porissa 23.11.  Katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet LiikUn sivuilta.

Perusohjeet

  • Haku avataan 13.11.2017 ja haku päättyy 15.12.2017 kello 16.15 Seuraverkossa, www.seuraverkko.fi.

  • Seura hakee Seuraverkkoon käyttäjätunnukset.

  • Seura täyttää Seuraverkkoon ”Seuran perustiedot” (mahdollista tehdä milloin vain)

  • Perustietojen täyttämisen lisäksi Seuraverkossa luodaan Seuratuki-hakemus (aloitetun hakemuksen voi tallentaa ja jatkaa sen täyttämistä hakuajan päättymiseen saakka)

  • Haku tapahtuu vain sähköisesti, mitään hakemuspapereita ei lähetetä postissa.

  • Asioiden hoitaminen on hakijan vastuulla: Lue ohjeet huolellisesti, tee hakemus ajoissa, tutustu seuraverkkoon ajoissa, hae seurasi tunnukset ajoissa!

  • Lue seuratuen kriteerit ja ohjeet täältä.

 

Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) –tuki

KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja houkutella terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia yli 40-vuotiaita säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin, lisää tietoa KKI-ohjelmasta.

 

Urheilun Unelma-Arpa

Kunnollinen, veroton myyntipalkkio
Myyjä saa jokaisesta myydystä arvasta jopa 50% myyntipalkkion. Arpojen myynti on täysin verotonta toimintaa.

Koko seura tai yksittäinen joukkue
Yksittäinen joukkuekin voi tilata Urheilun Unelma-Arpoja myyntiin. Antamalla arvat seuran/joukkueen jäsenille myytäväksi saadaan helposti kassaan tuhansia euroja verotonta tuloa, esimerkiksi ottelumatkaa varten.

Myytävissä ympäri vuoden
Urheilun Unelma-Arpa on aina myytävissä, vuodessa on aina kaksi arpajaiskautta. Kun seurallanne on yleisötilaisuuksia voitte myydä arpoja kävijöille. Unelma-Arpa mahdollistaa urheiluseuralle ympärivuotisen, tuloksekkaan varainhankinnan.

Leader-tuki

Leader-tuki mahdollistaa myös

taloudellisen tuen liikunta- ja urheiluseuroille. Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 56 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. urheiluseurojen kehittämishankkeita, lisätietoa Leader-tuesta.

Vammaisurheilun tuet

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissa oleville henkilöille. VAU:n tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja kehittää edellä mainittujen ryhmien liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen mahdollisuuksia ja olosuhteita. VAU:n kotisivujen kautta voi myös löytää erilaisia tukimuotoja, jos seurassasi on vammaisurheilun ryhmiä tai urheilijoita. 

Olympiakomitean tukimuodot

Katso lisäksi Olympiakomitean tukimuodot seuroille täältä.