Tukea seuroille

 

OKM:n Seuratuki

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntää vuosittain valtakunnallista seuratukea. Vuonna 2018  jaettiin neljä (4) miljoonaa euroa. Haun ohjeet löytyy OKM:n sivuilta. Pienin haettava summa on 2500 € ja suurin haettava summa 15 000 €. Seuratukea haetaan sähköisesti Seuraverkossa osoitteessa www.seuraverkko.fi. Tunnukset kannattaa luoda valmiiksi palveluun vaikka heti, jos niitä ei ole aikaisemmin tehty. Seuratuen tarkat hakuohjeet ja kriteerit on julkaistu ministeriön sekä Seuraverkon sivuilla.
Hakuaika on yleensä marraskuun puolivälistä joulukuun puoliväliin, tarkempi aikataulu löytyy OKM:n päivitetyistä ohjeista syksyn aikana. Hankkeen suunnittelu kannattaa aloittaa jo aikaisin syksyllä, koska hyvän hankkeen tekemiseksi tarvitaan seuran sisällä paljon keskustelua ja yhteistä suunnittelua.

 

Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) –tuki

KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja houkutella terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia yli 40-vuotiaita säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin, lisää tietoa KKI-ohjelmasta.

 

Urheilun Unelma-Arpa

Kunnollinen, veroton myyntipalkkio
Myyjä saa jokaisesta myydystä arvasta jopa 50% myyntipalkkion. Arpojen myynti on täysin verotonta toimintaa.

Koko seura tai yksittäinen joukkue
Yksittäinen joukkuekin voi tilata Urheilun Unelma-Arpoja myyntiin. Antamalla arvat seuran/joukkueen jäsenille myytäväksi saadaan helposti kassaan tuhansia euroja verotonta tuloa, esimerkiksi ottelumatkaa varten.

Myytävissä ympäri vuoden
Urheilun Unelma-Arpa on aina myytävissä, vuodessa on aina kaksi arpajaiskautta. Kun seurallanne on yleisötilaisuuksia voitte myydä arpoja kävijöille. Unelma-Arpa mahdollistaa urheiluseuralle ympärivuotisen, tuloksekkaan varainhankinnan.

Leader-tuki

Leader-tuki mahdollistaa myös

taloudellisen tuen liikunta- ja urheiluseuroille. Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 56 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. urheiluseurojen kehittämishankkeita, lisätietoa Leader-tuesta.

Vammaisurheilun tuet

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissa oleville henkilöille. VAU:n tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja kehittää edellä mainittujen ryhmien liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen mahdollisuuksia ja olosuhteita. VAU:n kotisivujen kautta voi myös löytää erilaisia tukimuotoja, jos seurassasi on vammaisurheilun ryhmiä tai urheilijoita. 

Olympiakomitean tukimuodot

Katso lisäksi Olympiakomitean tukimuodot seuroille täältä.