Palkitse seuratoimijoita ja liity myös LiikUn jäseneksi

Vapaaehtoistyön palkka on usein hyvä mieli ja ryhmän arvostus. Vallitseeko seurassanne palkitsemisen kulttuuri? Miten osoitatte "respectiä" seuranne toimihenkilöitä, ohjaajia, valmentajia ja pitkäaikaisia talkootyöntekijöitä kohtaan? LiikU tarjoaa apua seurojen palkitsemiseen. Seuran jäsentä voidaan ehdottaa myös Vuoden Seuratyöntekijäksi, jotka palkitaan Urheilugaalassa. Jäsenyhdistykset voivat anoa ansioituneille seuratoimijoille myös LiikUn ansiomerkkiä.

SEURATYÖNTEKIJÖIDEN NIMEÄMINEN VUOSITTAIN
Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry on palkinnut jo usean vuoden ajan Vuoden Seuratyöntekijän. Näitä palkittuja on jo yli 850 urheiluseuran vapaaehtoistyöntekijää vuosien varrelta. Yli 30 kuntaa on valinnut palkittavan henkilön joka vuosi, kiitos siitä.
LiikU toivoo että oman paikkakuntanne seuratoiminnan vapaaehtoistyön tukemiseksi jokainen alueen kunta ja LiikUn jäsenseura nimeäisi tänäkin vuonna paikkakunnaltaan Vuoden Seuratyöntekijän. Joka vuosi on erinomainen tilaisuus kiittää ja palkita seuratyöntekijä.


KUNNAN TEKEMÄ EHDOTUS SEURATYÖNTEKIJÄKSI
LiikU pyytää vuosittain alueen kunnilta nimeämään paikkakuntansa urheiluseuroista toimijan, joka on ansioitunut kyseisenä vuonna tai vuosien aikana sillä tavalla, että hänet voidaan palkita kuntansa Vuoden Seuratyöntekijänä. Virallisen päätöksen tekee LiikUn hallitus. Lomake aukeaa seuraavaksi 2023 syksyllä.

LIIKUN JÄSENSEURAN TEKEMÄ EHDOTUS SEURATYÖNTEKIJÄKSI
Samalla tavalla LiikU pyytää omia jäsenseurojaan nimeämään seurastaan toimijan,  joka on ansioitunut kyseisenä vuonna tai vuosien aikana sillä tavalla, että hänet voidaan palkita seuransa Vuoden Seuratyöntekijänä. Lomake aukeaa seuraavaksi 2023 syksyllä.

Toimijoiden valinnankriteereinä ei ole mitään erityistä, vaan jokainen ehdotuksen tekijä voi nimetä henkilön omien periaatteidensa mukaan.
Palkittava voi olla henkilö, joka on tehnyt tai tekee edelleen merkittävää liikunnan taustatyötä paikkakunnallaaan tai seurassaan. Henkilö voi siis olla seuran puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, nuorisovetäjä/-ohjaaja, lipunmyyjä, järjestyksenvalvoja jne. Aktiiviurheilijat (siis kilpa- tai huippu-urheilijat) eivät tule kysymykseen.

LIIKUN ANSIOMERKIT

Tärkeintä on motivointi
KANNUSTA JA KIITÄ, MUISTA JA PALKITSE
Liikunta- ja  urheiluseurojen sekä järjestöjen menestyksellinen toiminta perustuu talkoohenkeen ja aktiiviseen vapaaehtoistyöhön. Kiitos ja kannustus ovat tärkeä osoitus siitä, että työtä arvostetaan.

LiikU:n jäsenyhdistykset voivat muistaa ansioituneita toimihenkilöitään, järjestöjä tai yhteisöjä sekä menestyneitä urheilijoitaan ansiomerkeillä, tunnustuslevykkeillä ja muistomitalilla. Varaa käsittelyaikaa 1 kk ennen merkin luovutusajankohtaa.
Linkki siirtyy toiselle sivustolle. Täytä anomuskaavake tämän linkin kautta.

1. LiikUn kultainen ansiomerkki
Hinta: 70 euroa
a)   Myönnetään 50 v täyttäneelle henkilölle, joka on ansiokkaasti osallistunut vähintään 15 vuoden ajan alueen  tai sen jäsenjärjestön toimintaan
b)   Myönnetään aktiiviurheilijalle, joka on erittäin menestyksellisesti edustanut Suomea EM-, MM-kilpailuissa tai Olympialaisissa
c)   Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää LiikUn hallituksen harkinnan mukaan henkilölle, joka on erittäin ansiokkaasti toiminut alueen liikuntakulttuurin hyväksi.

2. LiikUn hopeinen ansiomerkki
Hinta: 55 euroa
a)   Myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaasti osallistunut vähintään 8 vuoden ajan alueen tai sen jäsenjärjestön toimintaan.
b)   Myönnetään aktiiviurheilijalle, joka on menestyksellisesti edustanut Suomea  arvokilpailuissa aikuisten sarjassa.
c)   Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää LiikUn hallituksen harkinnan mukaan henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut alueen liikuntakulttuurin hyväksi.

3. LiikUn tunnustuslevyke
Hinta: 35 euroa
a)   Myönnetään henkilölle, urheilujärjestölle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti osallistunut  alueen tai sen jäsenjärjestön toimintaan.
b)   Myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on muulla tavalla tukenut alueen tai sen jäsenjärjestön toimintaan.

4. LiikUn muistomitali 
Hinta: 30 euroa

Liity LiikUn jäseneksi!

LiikUn palveluista nauttii yli 1 000 urheilu- ja liikuntaseuraa Lounais-Suomessa. Lisäksi jäsenyyttä voivat hakea liikuntaa järjestävät järjestöt.
Linkki siirtyy toiselle sivulle. Tutustu etuihin ja tule mukaan!


MUITA PALKITSEMISMUOTOJA
Tähtiseuroilla on myös omat mahdollisuutensa hakea ja saada erilaisia palkintoja, joista ilmoitetaan erikseen vuosittain.