Syksyn koulutusuutuus - seurojen päätoimisten työntekijöiden mentoriryhmä alkaa elokuussa

Lue Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n toiminnanjohtajan kokemuksista mentoriryhmästä.

Mitä hyötyä oli olla naisvalmentajien mentoriryhmässä?

Mentoriryhmässä saa olla oma itsensä, omien mietittävien asioiden kanssa. Itselleni ryhmä oli paikka pysähtyä ja miettiä omia tavoitteita ja valintoja – yhdessä samassa tilanteessa olevien kanssa.

Kolme tärkeintä mentoriryhmän tuomaa oivallusta itseesi tai työskentelyysi liittyen?

Aivan ehdottomasti ensimmäisenä se, että vertaisuus on voimavara. Ei ole väliä vaikka olimme eri lajeista, yhteisiä aiheita oli paljon.

Toisena mainitsen hyvän fasilitaattorin. Moni keskustelumme liittyi ajankäyttöön, vastuun jakamiseen, johtamiseen ja viestintään – ja moneen muuhun. Keskustelut olisivat rönsynneet ilman Miettisen Maikun ammattitaitoa. Jokainen pääsi ääneen, jokainen joutui kuuntelemaan. Ryhmämme ilmapiiri oli avoin ja luottamuksellinen, siinä oli helppoa olla, vaikka jaetut kokemukset olivat henkilökohtaisia ja aika raskaita.  

Kolmas oivallus on, että välillä kannattaa pysähtyä miettimään mitä on tekemässä ja miksi. Helpommin sanottu kuin tehty. Hektinen arki vie mennessään. Mentoriryhmässä olimme kaikki läsnä, aikaa oli muille ja itselle.

Suosittelisitko tätä syksyllä alkavaa ryhmää jollekin? Kenen siihen kannattaisi tarttua?

Valmentajien mentoroinnin aikana mietin muutamaan otteeseen, että myös työni puolesta tämä oli hyvä juttu. Työskentelen Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:ssä toiminnanjohtajana ja käyn kyllä keskustelua kollegoiden kanssa, mutta varsinaiseen mentorointiin omassa työssäni ei ole koskaan ollut mahdollisuutta. Tämän kokemuksen jälkeen sanon, että sille olisi tarvetta. Olen myös Salon Vilpas Koripallo ry:n puheenjohtaja ja siitä roolista katsoen peukutan kaikkea mahdollista, joka helpottaa seurojen toiminnanjohtajien arkea. Mentoroinnin osalta pitää kyllä sanoa, että jokaisen osallistujan pitää varata siihen aika – sinne on turha tulla kirjoittelemaan sähköposteja ja päivittämään nettisivuja.

Mitä muuta arvokasta nousee mieleesi aiheen tiimoilta?

Ajoin joka kerta Helsingistä Saloon mentorointiin pienellä kiireellä, jotta olisin ajoissa. Yhteisen pöydän ääressä unohtui kiire ja hektisyys. Uskon, että jokainen meistä tarvitsee tällaisen kokemuksen arkeensa.

Lisätiedot koulutuksesta!

Teksti: Hanna Pitkänen