Rajattomasti liikuntaa -yhteistyö jatkuu ja laajenee

Rajattomasti liikuntaa -kumppanuus-verkosto on jo vakiintunut Turun seudulla. Lähes kaikki Satakunnan kunnat aloittavat yhteistyön vuoden 2022 alusta. Tavoitteena on kattavat yhteistyöverkostot Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan. Verkostostoja koordinoi LiikU.

Tavoitteena on liikuntapalvelujen parantaminen ja yhtenäistäminen, sekä paremmat edellytykset aktivoida ihmisiä liikkumaan:

  1. liikunnan aseman vahvistaminen seudullisia ja kuntatasoisia strategisia asiakirjoja tukevissa ohjelmissa
  2. liikuntaviestinnän ja tiedolla johtamisen kehittäminen, sekä
  3. käytännön liikkumaan aktivoinnin osaamisen, toimintamallien ja -tuotteiden kehittäminen.

Verkostot muodostavat alla olevat kunnat omine yhteistyötahoineen:

  • Varsinais-Suomi: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Turku ja Sauvo. Vuoden 2023 alusta myös: Kemiönsaari, Koski TL, Kustavi, Laitila, Loimaa, Marttila, Oripää, Parainen, Pöytyä, Salo, Somero, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa.
  • Satakunta: Eura, Eurajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma ja Säkylä, sekä Satakuntaliitto. Vuoden 2023 alusta myös Harjavalta ja Ulvila.

Tällä hetkellä ajankohtaista kumppanuusverkostossa:

  • Aktiivinen osallistuminen Satakunnan ja Varsinais-Suomen sote-kehittämiseen: 1) kuvaamalla ja mallintamalla liikuntaa ja liikkumista osana hyvinvointialueiden palvelukokonaisuutta ja -ketjuja, 2) nostamalla esille keskeisiä liikunnan yhdyspintatehtäviä ja -haasteita, 3) kehittämällä toimintatapoja ja ratkaisuja sekä turvaamalla resursseja terveyden ja hyvinvoinnin rajapinnalla oleviin haasteisiin: mm. ikääntyneiden Wertaisliikuttajatoiminta, soveltavan liikunnan palvelujen yhteiskehittäminen esim. Saattajakortti, nuorten matalan kynnyksen palvelut esim. Mihi tai Nuorisopassin käyttöönotto, seura- ja yhdistysyhteistyö palvelujen kehittämisessä jne.
  • Liikunnan tiedolla johtamisen työkaluston, Rajattomasti liikuntatietoa -alustan, kehittäminen liikunnan vaikuttavuuden seuraamiseksi ja osoittamiseksi
  • Liikunnan ajankohtaisviestintä LiikuntAsiaa-uutiskirjeillä

 

Rajattomasti liikuntatietoa -alustalle pääset TÄSTÄ

 

LiikuntAasiaa uutiskirjearkistoon TÄSTÄ