KOHTI LIIKUTTAVAA MAAKUNTAA

Tervetuloa mukaan valmistelemaan Varsinais-Suomen liikuntastrategiaa!

Hienoa, että olemme strategiatyön merkeissä lähdössä matkalle kohti yhteisiä liikunnan suuntaviivoja sekä Satakunnassa että Varsinais-Suomessa! Mitä paremmin siinä onnistumme, sen vahvemman selkänojan syntyvät strategiat tuovat meidän kaikkien tekemiselle!

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: liikunta, liikkuminen, ulkoilu, luontoliikunta, urheilu, kilpa-, huippu- ja paraurheilu, työmatka-, arki-, kunto-, hyöty-, terveys-, soveltava jne. liikunta. Joku näkee tärkeimpänä toiminnan järjestämisen, toinen taas aktivoivien ja esteettömien olosuhteiden tuottamisen. Tärkeää on, että jokainen löytää näistä omansa. Jokainen näkemys on tärkeä, ja strategiasta tulee aina tekijöidensä näköinen. Tilankäytöllisistä syistä käytämme työtermiä ”liikunta”, muistaen kuitenkin terminologisen monimuotoisuuden.

Sekä Satakunnassa että Varsinais-Suomessa strategiaprosessi toteutetaan kolmena iltatilaisuutena kevään 2023 aikana. Syksylle jää vielä toteutettavaksi lopullisen strategian julkistaminen jollain yhteisesti sovitulla tavalla. Strategiaprosessin käytännön toteutuksesta vastaa Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, LiikU, sekä Varsinais-Suomen Rajattomasti liikuntaa -kumppanuusverkosto.

Strategiatilaisuuksiin kutsutaan kuntien, järjestöjen jne. toimesta monipuolisesti liikuntaa edustavia toimijoita: seurojen, järjestöjen, kuntien, alueellisten ja seudullisten organisaatioiden jne. edustajia. Kaikille osallistuminen tehdään mahdolliseksi verkossa kommentoimalla ja kysymyksiin vastaamalla.

Varsinais-Suomen liitto tukee liikuntastrategian valmistelua noin 14 500 eurolla. Päätöksen perusteissaan maakuntaliitto toteaa: "Hanke tukee suoraan maakuntaohjelman toimenpiteen toteuttamista. Liikuntastrategiaprosessi on tarpeellinen ja teema tärkeä. Strategia tehdään laajasti osallistaen ja siihen sisältyy konkreettinen jalkauttamissuunnitelma."

 

 

Tässä on tähän mennessä sovittu aikataulutus Varsinais-Suomen osalta: 

1. strategiatilaisuus : ke 29.3.2023 klo 17-20, alustava paikkavaraus: Turun Messukeskus 

2. strategiatilaisuus : to 27.4.2023 klo 17-20, Naantalin kylpylä (kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen)

3. strategiatilaisuus : ke 31.5.2023 klo 17-20, Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki, Turku

  • Tästä pääset tutustumaan strategiatyön taustamateriaaleihin.
  • Tästä pääset kertomaan, miten haluaisit evästää liikuntastrategian valmistelijoita.
  • Tästä pääset tutustumaan tämänhetkisiin liikuntastrategialuonnoksiin.