Lounais-Suomen liikkuvien koulujen alueseminaarissa ennätysmäärä osallistujia

Lounais-Suomen liikkuvien koulujen alueseminaari starttasi riemukkaissa tunnelmissa. Noin 250 henkilöä oli todistamassa sisältörikasta aloituspäivää Kupittaan palloiluhallissa ja sen ympäristössä.

Kysyessäni LiikUn kehittämispäällikkö Karita Toivoselta, että mikä selittää moisen osallistujamäärän. Toivosen antama vastaus kuulostaa loogiselta: "Aihe kiinnostaa ja olemme osanneet valita oikeat sisällöt. Seminaarista saatiin monipuolinen kokonaisuus, ja avustuksien myötä kouluilta löytyy myös resurssit osallistumiseen".

Osallistujilla oli mahdollisuus tutustua seuraaviin tuoteosastoihin: Lekolar, Tevella, Kompan, koulun henkilökunnan työhyvinvointi (LiikU), Lasten liike iltapäivä, Isku Active Learning ja Superpark. Lisäksi pääsi valitsemaan erilaisista teemoista itseään houkuttelivimman tai osallistumaan useampaankin. Teemat sisälsivät toiminnallisia lihaskuntoharjoitteita kouluun, motorisia perustaitoja ja niiden harjoittamista, buggia, liikuntaa kaikille - pelit ja leikit tutuiksi, team up - ryhmäytymistä pallon kanssa ja ilman, pyöräsankarit -demon, multigolfia, ja jääliikuntaa koulun liikuntaopetuksessa. Lisää liikettä ajatuksessa suunnitelluista sisällöistä löytyi jokaiselle varmasti jotakin houkuttelevaa ja uutta. Asiantuntevat ohjaajat puolestaan varmistivat sen, että learning by doing toteutui hauskassa ilmapiirissä. 

Ohessa kuvasatoa päivän tiimellyksestä.

Katsasta myös LiikUn Facebookista videopätkiä päivän ohjauksista!

Teksti: Hanna Pitkänen
Kuvat: Hanna Pitkänen